Cinayet, 19 Eylül 2022 tarihinde Sarımsaklı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre T.B. Sarımsaklı Mahallesi’nde bulunan bir restoranda yatılı olarak işe girdi. Maaş başta olmak üzere tartışmalar yaşamaya başladı. Tartışmanın ardından 18 Eylül 2022’de 23.00 sularında restoranda Mehmet K.’ye ait olan pompalı tüfeği alan T.B. uyumaya çalışan patronu Mehmet K.yı sırtından vurdu. Mehmet K. hayatını kaybederken T.B. memleketine kaçtı. Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde jandarma ekiplerince yakalanan T.B., işlemlerinin ardından tutuklanırken hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açıldı.

'SÜREKLİ UYU DİYORDU, ZARAR VERECEK SANDIM'

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına; tutuklu sanık T.B. SEGBİS aracılığı ile katıldı. T.B. Mahkemede, "Kanepede sırtı bana dönüktü. Televizyon da açıktı. Sürekli 'Hala uyumadın mı, televizyonu kapat da yat' dedi. Ben uyuduktan sonra, bana zarar verecek sandım. Tüfeği doğrultup yanıma koydum. Uyumaya çalışıyordu ateş ettim. Panikledim korkup, dışarı çıktım. Sonra içeri girip yaşıyor mu diye baktım. Ne olsa yakalanacaktım. Eve gidip ailemle vedalaşmak istedim. Afşin'e gittim. Orda Jamdarmalar geldi beni aldı”

MÜŞTEKİLER EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİNİ İSTEDİ

Duruşmaya katılan Mehmet K.'nın anne- babası kardeşleri ve çocukları şikayetçi olduklarını belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediler.

Tanıkların da dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için adli tıp kurumuna sevk edilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.