Yürüyüş hakkında bilgi veren Başkan Aynur Aslan, “ Bugün 8 Mart’ı halen kadınların önünde çözülmeyi bekleyen birçok sorunu duruyor. Bu sorunlar arasında toplumsal eşitsizliklerin giderilmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların eğitim hakkından sonuna kadar yararlanabilmeleri, iş yaşamında eşit şartlarda yarışabilmeleri ve hangi din, dil ve ırktan olurlarsa olsunlar kimliklerini özgürce yaşayabilmeleri başı çekiyor. Tarih bize gösteriyor ki kadınların haklarını elde edebilmeleri için hep mücadele etmeleri gerekmiş. Bugün 8 Mart’ı bu mücadeleleri hatırlamaktan alacağımız güç ile doğada kadın ve erkek katılımcılarımız ile Lifos Dağ’ın zirvesinde Saygı Duruşu ve ‘her türlü kadına şiddete hayır, insanca yaşama evet’ pankartı açarak tepkimiz ve mücadelemizin süreceğine farkındalık katmak istedik.”dedi.

Aslan ayrıca; ‘’Kulübümüz farkındalık oluşturmak adına birçok etkinliğe imza attı ve atmaya devam etmektedir. Geçtiğimiz haftalarda yine bir farkındalığa dikkat çekmek adına AFAD Eğitmeni ve İl AFAD Gönüllü Koordinatörü Serkan Kulak ve gönüllülerinin yanı sıra Arif Molu Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri TİF-MEB izci ve lideri Gülsen Gönen ile gerçekleşen Yılanlı Dağına 80 civarı katılımcı ile doğa yürüyüşü yapmıştık. Bu tür faaliyetler, halkımızla doğaseverlerle bir arada olmak, tanışma kaynaşma ve bilgilendirme, sosyal sorumluluklara dikkat çekmek kulübümüzün birinci önceliğidir. Sene başından itibaren her hafta düzenlenen gerek il içinde gerekse çevre illere düzenlenen kültür-doğa ve farkındalık etkinliklerimize katılım bizleri sevindiriyor.

Doğanın bizlere hem güzel dönüşü vardır, hem de doğadan gelebilecek tehlikeler bir o kadar çoktur. Amacımız vatandaşlarımızın her türlü afetlere karşı her zaman hazırlıklı olması için neler yapmamız gerektiğini nelerin mümkün olduğunu, doğada bir araya gelerek Sayın Kulak ve Sayın Gönen ile bilgi alışverişinde bulunduk. 80 kişilik geniş katılımlı farkındalık yürüyüşünde AFAD Eğitmeni ve İl AFAD Gönüllü Koordinatörü Kulak ve Arif Molu Anadolu Teknik Lisesi TİF-MEB İzci Grup sorumlusu Gönen’e katılımlarından dolayı memnuniyetlerimizi, her zaman her durumda doğaseverlerin gönüllü olarak yanlarında olacağımızı belirttik.

Kulüp faaliyetlerimiz farkındalık ve duyarlılık esasını temel alarak hız kesmeden devam ediyor. Mesela 17-18 Mart 2022 tarihleri arasında TDF faaliyet programında yer alan Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışı’na kulübümüzü temsilen lisanslı sporcuları katılacaktır. Bu arada TDF faaliyet programlarına katılabilmek için doğaseverlerin mutlaka lisans yaptırmaları şarttır. Gönüllü doğaseverlerin lisans işlemlerini tamamlamalarını öneririm.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi