Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Dünya Halter Şampiyonasında Kayserili sporcu Muammer Şahin, 3’üncü olarak bronz madalya sahibi oldu. Şampiyonasında 55 kiloda, 116 kilo halter kaldırarak, başarılı bir kaldırış getiren milli sporcu Şahin, “Ülkemizde yaklaşık 14 senedir uluslararası arenada mücadele veriyorum. Bu mücadeleler neticesinde de ülkeme 8 defa Avrupa şampiyonalarında madalya getirdim. 2 defa da dünya şampiyonasında madalya getirdim. Tabi gençlerde dünya şampiyonluğum var. Şimdi de büyükler dünya arena statüsünde olan bir mevkiide dünya 3’üncülüğü getirdim. Bu benim için tarihi bir başarı. Kayseri için de öyle… Çünkü bu başarı kolay sayılabilecek bir başarı değil. Olimpik bir branşız. 21 ülkeyle mücadele ettik. Milli takım olarak yaklaşık 2 erkek, 4 kadın katıldı. 2 de 2 yaptık. Kadınlar ve bayanlarda madalya aldık” diye konuştu.

‘BU BAŞARIYI GETİRMİŞ VE GETİREBİLECEK KİMSE YOK’

Olimpiyat hazırlık antrenmanlarına da değinen Şahin, günde çift idman yaparak hazırlandıklarını söyledi. Başarının sürekli ve düzenli çalışmayla geldiğini vurgulayan Şahin, “Süreklilik isteyen bir sporla uğraşıyorum. Bazı günler üç antrenmana da çıktığımız oluyor. 14 senedir emek harcıyorum. Tabi buralara gelmem benim için kolay olmadı. Kayseri’nin bir sporcusuyum ve Kayseri’ye sayısız başarılar getirdim. Olimpik bir branşda böyle bir başarıyı getirebilecek kimsenin olmaması beni üzüyor. 3’üncülük de bizim için uçurum gibiydi. Çünkü bu olimpiyattan önce son çıkış diyebilirim. Yani mutluyum, daha iyi olabileceğimi düşünüyorum” dedi

‘ASIL HEDEFİM 2024 PARİS OLİMPİYATLARI’

Spor hayatı boyunca maddi manevi desteklerini esirgemeyen ailesi ve spor camiasına da teşekkür eden Şahin, “Sağ olsunlar yarışma öncesi yarışma sonrası desteklerini hiç esirgemediler. Tebrik mesajlarını, iyi niyet dileklerini ilettiler. Kayseri’de fazla basın önüne çıkmadığımız için bazı insanlarımız bu başarıyı bilemiyor. Daha iyi olabilir, tanınma açısından. Çünkü Türk sporu, Türk gençliği için çok önemli bir amaç. Asıl hedefim 2024 Paris Olimpiyatları. Tabi 2020’de böyle bir pandemi yaşadık. Pandemiden dolayı çalışmalarımızda sıkıntı oldu. Benim sıkletimin, olimpiyat sıkletinden çıkartılması gibi talihsizlikler yaşadık. Bu olimpiyat madalyası 2024 Paris Olimpiyatı için büyük bir umut oldu. Bu umudu değerlendirmek istiyorum. Yaşım 27 olmasına rağmen daha erken olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi