Kayseri Cimnastik Spor Kulübü kurulduğu günden bu yana küçük sporcularıyla büyük başarılara imza attı. Kulüp sadece Türkiye’de değil uluslararası çapta da adını duyurdu.Kayseri Cimnastik Spor Kulübü, eski milli takım sporcusu olan antrenör Mehmet Bilgin tarafından 2009 yılında kuruldu. Kulüp, Yıldız Kız ve Yıldız Erkeklerde sporcu yetiştiriyor. Kuruluşunun 5. yılına kadar birçok başarı elde eden kulüp bu başarılarını devam ettirmek istiyor.

YETENEK SİZSİNİZ’E KAYSERİ’DEN SPORCULAR KATILDI
Cimnastik sporunun gün geçtikçe tanınırlığının arttığına inanan Bilgin: “2009 yılı ile 2014 yılı arasında çok fark var. Kayseri, profili gereği sportif bir il değil. Cimnastiğin ne olduğu tam bilinmezdi. Televizyondan görüldüğü kadar yorumlanırdı. İzleyiciler cimnastiği aerobik şeklinde algılıyorlardı. Zamanla tanımaya başladılar. Birçok önde gelen kuruluşlarda gösteriler yaptık. Yetenek Sizsiniz adlı programa cimnastikçi Hakan Akdoğan ile birlikte katılan sporcularımız oldu.” dedi.

Yıldız Kız ve Yıldız Erkeklerde sporcu yetiştiren kulüp ilk başarısını, ilk kez katıldığı turnuva olan 2010 Türkiye Şampiyonası’nda aldı. Yıldız Erkekler takımı, bu turnuvayı 3. olarak bitirdi.

Kulübün diğer başarıları ise şu şekilde:
-2010 Türkiye Şampiyonası Bireysel sıralamada Yıldız Kızlarda
Şevval Umay Tekeli Türkiye dördüncülüğü

-2011 Türkiye Şampiyonası Yıldız Erkekler takım olarak birinci
Bireysel sıralamada, Özgür Bakır Türkiye birincisi, Hasan Bulut Türkiye ikincisi, Tunahan Özdemir Türkiye üçüncüsü, Sezer Erekin
Türkiye beşincisi, Enes Aydın Türkiye altıncısı

-2011 Türkiye Şampiyonası Yıldız Kızlar takım olarak dördüncü
Bireysel sıralamada Sedef Hasret Çeliker Türkiye beşinciliği

-2012 Türkiye Şampiyonası Yıldız Erkekler takım olarak birinci
Bireysel sıralamada Hasan Bulut Türkiye birinciliği, Enes Aydın Türkiye ikinciliği

2011’de cimnastik il temsilciliğine kavuşan Kayseri’nin 2012 ve 2013 yıllarında da başarılarının ardı arkası kesilmedi. Takım bu yıllarda şampiyonlukla kalmayıp dört de sporcu kazandırdı milli takıma.



KAYSERİ’NİN CİMNASTİKTEKİ ULUSLARARASI BAŞARISI
Kayseri ilinin cimnastikteki ilk uluslararası başarısını ise Tunahan Özdemir (11) ve Özgür Bakır (12) üstlendi. Ülkemizi ilk kez Yunanistan’daki Uluslararası Cimnastik Şampiyonası’nda temsil ederek ikincilik kürsüsüne çıktılar. Özdemir ve Bakır aynı zamanda Kayseri’nin cimnastik dalında ilk milli sporcuları. Diğer başarı ise Hasan Bulut’tan geldi ve Bulgaristan’da gerçekleşen Uluslararası Artistik Cimnastik Turnuvası’nda halka aletinde ikinci, atlama masasında ise üçüncü oldu.
Haftada 6 gün 4 saat antrenman yapan ve ondan öncesinde de 9 saat okulda sporcuların sosyal hayattan mahrum kalması sporcular kadar aileleri için de sorun teşkil ediyor. Antrenörleri Bilgin ise bunun spordan mı yoksa okuldan mı kaynaklı bir sorun olduğu düşüncesini gündeme getirmekte.

Haber&Fotoğraf: Merve Nur ÇAKIR




Editör: Haber Merkezi