Kulüpler Birliği Vakfı girişimleriyle Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen 150 sporcudan 12'sini Kayserispor ağırlıyor. Günün erken saatlerinde Kayseri'ye gelen 12 Ukraynalı çocuk ve jimnastik antrenörü alt yapı tesislerine yerleştirildi. Ukraynalı sporcuların Kayserispor alt yapı antrenörleri eşliğinde yaptığı idmanı Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, kulüp alt yağı antrenörü Tolga Şanbay da izledi.

“BU ÇOCUKLAR BİZE EMANET, BAKACAĞIZ”

Ukraynalı sporcularla fotoğraf çekinen Kayserispor Başkanı Gözbaşı, "Kulüpler Birliği Vakfı bir organizasyon yaptı. Kulüpler tesislerin imkanına göre misafir etmek için talepte bulundu. Biz 12 futbolcu ve 1 jimnastik hocası olmak üzere 13 kişiyi misafir ediyoruz. Tabi bu durum ne kadar sürecek bilmiyoruz. İnşallah en kısa sürede biter, temennimiz bu. Ama ihtiyaç olduğu sürece kapılarımızı açtık. Bu çocuklar bize emanet, bakacağız. Bizim de başımıza gelebilirdi. İnşallah kısa sürede biter (savaş). Biz elimizden geldiği kadar sahip çıkacağız. Bu konuda şehirden destek bekliyoruz. Tabi ki bunlar kulübümüze misafir ama aslında şehrimize de emanet. İnşallah çabuk biter ve evlerine dönerler. Ben de bir anne olarak böyle annesiz babasız bilmedikleri bir yere geldiler, üzülüyorum. Hayırlısı olsun" açıklamasında bulundu.

ARTUR POVOROZNİK: SAVAŞ, FELAKET İSTEMİYORUZ

Lviv'den gelen sporculardan 14 yaşındaki Artur Povoroznik da yaşadıkları zor anları anlattı. "Herşey çok kötüydü. Olduğumuz yerler bombalandı" diyen Povoroznik, “Ailemden birini kaybettim. Ailem Liviv'de. Türkiye'den bize teklif sundular. Ukrayna'daki olaylar sakinleşinceye kadar 'gelip misafirimiz olabilirsiniz' dediler. Ondan dolayı da buraya geldik" diye konuştu.

“TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI DESTEKLERDEN DOLAYI ÇOK MEMNUNUZ”

13 yaşındaki Maksim Cervinka ise, "Kendim canlı olarak savaşa şahit olmadım ama haberlerden gördüm. Ama havada füze taşıyan uçakları görünce kaçacak yer aradık. Saklanmaya çalıştık. Türkiye'nin yaptığı desteklerden dolayı çok memnunuz. Bu olayların bir an önce bitmesini istiyorum. Ailemin yanına dönmek istiyorum." dedi.

YANA ZAGETS: ÇOCUKLARIMIZ AİLELERİMİZ KÖTÜ BİR DURUMDA

Ukrayna'dan çocuklarla birlikte gelen 24 yaşındaki Jimnastik Antrenörü Yana Zagets de, "Çocuklarımız ailelerimiz kötü bir durumda, bu yaşadığımız çok büyük bir felaket. Özellikle çocuklar ve gençlerimiz için endişeleniyoruz. Umarım her şey normale döner, biz de geri döneriz. Bu olan savaşı kimse istemiyor. Bizler biran önce bitmesi için Allah'a dua ediyoruz. Bizi savunan ordumuza güvenlik görevlilerimize her zaman dua ediyoruz. Biran önce bu işin bitmesini istiyoruz. Savaş, felaket istemiyoruz. Bu savaşın bitip biran önce evimize dönmeyi kendi toprağımıza kavuşmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı. (1HA)

Editör: Haber Merkezi