Kayserispor ile SciSports, Kayserispor'un data analiz, scouting ve oyuncu tarama faaliyetlerini geliştirmek adına güçlerini birleştirdi. Bu anlaşma çerçevesinde Kayserispor, SciSkill Oyuncu ve Performans İndeksi başta olmak üzere birçok yaratıcı verilerle donatılmış oyuncu bilgisine sahip olacak. Anlaşma çerçevesinde elde edilecek veriler ile Kayserispor'un, transfer politikasına uygun oyuncuları daha doğru bir şekilde bulmaya odaklanmak için bir çok yöntem kullanabilecek; oyuncu araştırma ve saptama süreçleri daha organize ve etkin hale gelecektir. Bu anlaşma ile Kayserispor; Ajax, Leeds United, Rennes başta olmak üzere bu platformu kullanan diğer 100 kulübün arasına Türkiye’den katılan ilk kulüp olacak.

Kayserispor Futbol Direktörü Ali Naibi konuyla ilgili olarak: “Scouting ve oyuncu tarama faaliyetleri için kullanacağımız SciSports Platformu bizim için bir hayli öneme sahip olacak. Günümüz futbolunda scouting çalışmaları yaparken tüm dünyadaki oyuncuları detaylı inceleyebileceğiniz bir veri tabanına sahip olmak, video analizin yanında, bu veriler ile dataanalizi yapmak, en doğru kararları vermek adına büyük önem teşkil ediyor. Başkanımız Sayın Berna Gözbaşı’nın destekleriyle, Kayserispor olarak Süper Lig’de SciSports ile anlaşma imzalayan ilk kulüp olmamız bizim için ayrıca mutluluk verici bir durum” açıklamalarını yaptı.

SciSports Direktörü Jesper Gudde ise: “Süper Lig, Avrupa’daki 5 büyük ligden sonra en iyi liglerden biri olma potansiyeline sahip. Ali Naibi ve ekibiyle, ilk Türk kulübü olarak Kayserispor projesinde birlikte çalışmak bizim için çok değerli olacak.” şeklinde görüşlerini paylaştı. SciSports, 180 aktif futbolcu, 250 lig ve 3.7 kulübün verilerinin olduğu bir oyuncu tarama platformu. SciSports’ta her oyuncunun (potansiyel) yetenekleri, oyun tarzı ve performans bilgileri mevcut. Kolay kullanılabilir arama, filtreleme fonksiyonları ve lig/kıta bazında tarama özellikleri ile kulüplerdeki profesyonellerin her zaman rakiplerinden bir adım önde olmaları için ideal bir enstrüman.

SciSports spor analitiği alanında dünyada en hızlı büyüyen şirketlerden olup, bu verileri dünyadaki futbol organizasyonlarına, oyunculara ve medyaya sağlayan öncü şirketlerden. SciSports Avrupa Birliği tarafından “Avrupalı Unicorn”, HYPE kuruluşu tarafından ise, futbol dünyasındaki en yenilikçi şirket olarak adlandırıldı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi