Down Sendromlu Murat Yıldız, Kayseri Kadir Has stadyumunda haftanın 5 günü antrenmanlara katılarak Türkiye Şampiyonası hedefliyor. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yüzme hocalığı yapan Ömür Çamdalı, pandemi nedeniyle down sendromlu sporcuların kilo aldıklarına değindi. Çamdalı, “Şu an sezon başı ve sezon başında haftanın 5 günü antrenmana başladık ama pandemiden dolayı öğrencilerimiz biraz kilo aldılar bu sebepten dolayı da havuzda yoğun bir antrenman süreci geçiriyoruz. Haftanın 5 günü öğrencilerimiz geliyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİĞİMİZ BÖLGE ŞAMPİYONLUĞU”

Önceliklerinin bölge şampiyonluğunu olduğunu belirten Çamdalı, pandemi nedeniyle önceki dönemden kalan bir Türkiye Şampiyonası müsabakası olduğunu belirtti. Çamdalı, “Nisan gibi Türkiye şampiyonasına gideceğiz inşallah. Geçen sezondan kalan bir şampiyonamız var. Önce bölge şampiyonası daha sonra da Türkiye Şampiyonası şeklinde müsabakalarımız devam ediyor” dedi.

“YÜZME İLE BERABER STRESTEN UZAKLAŞTI”

Çocuğunun yaşamına ilişkin açıklamalarda bulunan Ömer Yıldız, “Murat yarışmalara katıldı ve başarılı oldu. Çocuğumun başarılarını gördükçe gurur duyuyorum. Down sendromlu olduğu halde iyi başarılar elde etti” dedi.  Engelli çocukların topluma kazandırılması gerektiğine değinen Yıldız, Murat’ın Yüzmeye gittikten sonra değişiklikler gözlemlediği ifade etti.

Yıldız sözlerini şöyle noktaladı; “Yüzmeye gitmeye başladıktan sonra hareketli olmaya başladı. Evde bağlı kalsalar ne olacak ki böyle gidip gelerek kendisine topluma katkısı oluyor. Yüzme ile beraber stresten uzaklaşıyor.”dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi