Almanya’da yaşayan 70 yaşındaki Naci Şahin, Alman usulü yazdığı dilekçe ile Kayseri Valiliği görevlilerini şaşırttı. Almanya'da, iki ay önce 'Devlet Liyakat Nişanı' ile onurlandırılan ve 'Yeşil Takkeli Adam' olarak bilinen Sosyal Pedagog Naci Şahin, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile görüşebilmek için yazdığı dilekçe ile Valilik görevlilerinin dikkatini çekti. Hayatını neredeyse gördüğü ve tespit ettiği sorunların çözümüne adayan Şahin, yine bu kapsamda not ettiği sorunları Vali Düzgün’e iletebilmek için randevu talep etmek için Valiliğe gitti. Burada görevliler, Şahin’e bir dilekçe yazmasını ve daha sonra bunu evrak kabul birimine teslim etmelerini söyledi. Bunun üzerine bir dilekçe kaleme alan Şahin, dilekçenin başına yazdığı 'Sayın bayanlar, baylar' ifadesiyle şaşırttı.

Bu ifadeyi gören Valilik görevlisinin kendisine 'Dilekçe böyle yazılmaz' dediğini belirten ve düzeltmesini istediğini belirten Şahin, “Ben 1972’de Almanya’ya gittim. Orada yaşıyorum ve zaman zaman da memleketime gelip, hasret gideriyorum. Almanya’da da gördüğüm sorunları ilgili kurumlara iletiyorum. Yaptığım çalışmalar sonrasında Alman devleti bana liyakat nişanı bile verdi. Bu nişanı alabilmek için bölgedeki 4 parti ile kiliseler başkanı, insan hakları derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının onayının gerekiyor. Bu kapsamda Kayseri’de de gördüğüm bazı sorunları iletmek için sayın Valimizle görüşmek istedim. Bana dilekçe yaz dediler, yazdım. Ancak dilekçede bayanlar, baylar olmaz diye bir ifade olmaz dediler. Ben yıllarca Almanya’da da dilekçe yazdım ve Almanya’da da dilekçe böyle yazılır. Bu nedenle kullandım. Sayın bayanlar, baylar ifadesinde ne var? Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Türkiye’de insanlara bu tür gerekçelerle engel olunması ya da dilekçenin işleme koyulmaması doğru değil” dedi.

Diğer yandan Şahin’in, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile görüşebilmek için yazdığı dilekçe de yer alan ifadeler ise şöyle:

"Valilik Yüksek Makamına Kayseri

Sayın Bayanlar ve Baylar!

Almanya’dan emekli oldum, oradaki edindiğim güzel tecrübelerimi, ülkemize de faydalandırmak istiyorum, Şayet bir randevu verirseniz, daha detaylı konuşma dileğiyle, rica ederim.”



Editör: Haber Merkezi