Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin İncesu ilçesinde Salih ve Hüseyin Kulaç tarafından yapımına başlanan caminin temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, son yıllarda Türkiye’nin başına gelenlerin dünyada hiçbir ülkenin başına gelmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla ve vatandaşların iradesiyle FETÖ ile mücadelede başarılı sonuçlar alındığını belirten Özhaseki, 40 yıldır bu ülkede PKK gibi bir belanın olduğunu da belirterek, “Son dönemde öyle bir azdılar ki özellikle haziran seçimlerini bahane ederek, bağımsız bir parti olarak kendi siyasi uzantılarını seçime sokup oradan elde edecekleri yüzde ondan fazla bir oy oranıyla AK Parti'yi iktidardan düşürmeyi hedeflediler. Sonra Türkiye’yi koalisyonlara mahkum etme konusunda büyük bir gayret içerisinde oldular. O koalisyon görüşmeleri sırasında güya biz zaafa uğrayacağımız için güya acil müdahaleler yapıp, sert bir müdahale yapamayacağız için çukurlar kazıp, oradaki militanları kendileri örgütleyerek, çıktılar öz yönetim ilan etmeye kalktılar. Paçavralarını bayrak diye astılar. Sonra terörü azdırdılar” diye konuştu.
Bunların yaşandığı sırada, çok sert tepki verdiklerini, çünkü işin gidişatının nereye olduğunu bildiklerini dile getiren Özhaseki, onların siyasi partilerine, anamuhalefetin bile destek verdiğini, genel başkan yardımcılarının, "Ben gittim ona oy verdim" dediğini anımsattı.  Özhaseki, öz yönetim ilan edip, devleti bölmek için ayağa kalktıklarında gereken müdahalenin yapıldığını ifade ederek, "O katiller sürüsünü açtıkları çukurlara gömdük, paçavralarıyla birlikte. Dikkat ederseniz o öz yönetim ile eğer Türkiye'den 20-25 vilayetten böyle bir kendine has yapı oluşturabilselerdi, ikinci adımda Barzani'nin şimdiki yaptığı referandum işi vardı” değerlendirmesinde bulundu.

Bunların islamla ilgileri yok”

Bakan Özhaseki, FETÖ’nün senelerce insanların, dini ve milli duygularını kullanarak kandırdığını belirterek, gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını kaydetti. Söz konusu terör örgütünün dışarıdan destekli olduğuna dikkat çeken Özhaseki, “Onların verdiği gizli örgütlerin paralarıyla, pullarıyla, akıllarıyla Türkiye'de örgütlenmişler. Bunların İslami yapıyla hiç ilgileri yok” dedi. Özhaseki, böyle bir belanın dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini, son iki yıl içerisinde Türkiye’nin bunun da altından kalktığını belirtti. Ülkenin güneyinde DEAŞ diye bir örgütün olduğuna belirten Özhaseki, bu örgütün son dönemde İslam dünyası üzerinde, özellikle Orta Doğu'da oynanacak oyunlar için bir piyon olduğunu anlattı.
Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batılılar bunu uydurdular. Satılmış gençleri topladılar. Ellerine silah verdiler, vahşet yaptırdılar. Sonra da bunları bahane ederek, oraya toplandılar. 10 bin kilometre öteden Amerika, Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya, Çin, İran niye geliyor oraya. Niye toplanıyor orada. Güya DEAŞ'ı bertaraf etmek için geliyor. DEAŞ'ı zaten kendileri uydurdular. Ortaya uyduruk bir örgüt koydular, onu bahane ederek oraya toplandılar. Sonra bir taraftan da Batı alemine oradaki vahşeti gösteriyorlar, 'Aman ha İslam'a siz özenmeyin.' diyorlar. 'Aman ha Müslüman olmaya kalkmayın. Bak, Müslümanlık bu işte’ diyorlar. Masum Hıristiyanları, Müslümanlıktan uzaklaştırmak gibi, tevhit dininden uzaklaştırmak gibi bir amaç da güdüyor bu iş. Olumsuz bir havayla da bugünlerde ekonomiyi de berbat etmeye kalkıyorlar. Ülkemizin güneyinde bir harekatın içerisine girdik, başarılı da olduk. Biz ülkemizin güvenliğini, birliğini ve beraberliğini sağlamak istiyoruz. Ne kadar tehdit varsa onlar karşısında dimdik ayakta durup gerekirse oraya da gireriz diyoruz."
Editör: Haber Merkezi