2020’ye sayılı günler kala Kayseri’de hindiler pazara indi.150-200 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı olan hindi,2020 yılına sayılı günler kala Kayseri’de, pazarlarda satışa çıktı.150 ila 200 lira arasında satışa sunulan hindiler alıcısını bekliyor.

Kayseri’nin çeşitli bölgelerinde az sayıda üreticisi tarafından yetiştirilen hindilerin ağırlığının 13-15 kilo arasında değiştiği ve buna göre fiyatlandırma yapıldığı belirtildi. Develi ilçesi’nden Kayseri’deki Semt pazarlarına hindi getirdiğini söyleyen üretici Mehmet Adıktı,” Bilindiği gibi hindi her zaman satılan bir hayvan değil. Yem fiyatları da hayli yüksek, biz bunları güçlükle yetiştiriyoruz. Özellikle yılbaşı öncesi satabilmek için pazara getirdik. Yem girdi fiyatları çok yüksek olduğu içinde hindi fiyatları biraz pahalı oluyor. Bizim güçlükle ürettiğimiz hindileri, tüketicide pahalı buluyor ve bin bir nazla alıyor. Bu yıl hindiyi 150 ila 200 lira arasında satışa sunduk. Dileğimiz hindilerin hepsinin satılması” diyor.

2020 yılına hindi yemek isteyen vatandaşlar ise, pazarda 150 ila 200 lira arasında satışa sunulan 13 ila 15 kiloluk hindi fiyatlarını pahalı buldu. Yılda bir de olsa hindi eti yemek isteyen Mustafa Demir isimli vatandaş ise,”Bölgemizde hindi çokça yetiştirilen bir hayvan değil ama fiyatları oldukça pahalı. Yılbaşı nedeniyle fiyatlar çok yüksek. Böyle devam ederse yılbaşında hindinin yerini tavuk alacak” şeklinde konuştu.

HABER-SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi