Milli Görüş hareketinin kurucu lideri merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının üzerinden 12 yıl geçti. Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü olması nedeniyle açıklama yaptı. Erbakan’ı dualarla yad ettiklerini söyleyen Narin, “Bugün bizim hüzünlü bir günümüz. 27 Şubat Dr. Necmettin Erbakan hocamızın ölüm yıl dönümü. Biz inşallah Erbakan hocamızı dualarla yad edeceğiz, anacağız. Eyüp Sultan Camiinde akşam Erbakan hocamızın ruhunu şad edeceğiz” dedi.

Necmettin Erbakan’ın bu ülkeye kattığı değerlerle bilinen bir ilim, bilim adamı, siyaset bilimci ve bir lider olduğunu vurgulayan Narin, “Necmettin Erbakan Hoca biliyorsunuz bu ülkeye kattığı değerlerle bilinen bir ilim adamı, bir bilim adamı ve bir siyaset bilimci, lider. Türkiye şu anda onun yokluğunu çok arıyor ve diyor ki keşke Erbakan olsaydı keşke Erbakan yaşasaydı diye herkes sağcısı, solcusu hepsi Erbakan hocayı yeni yeni anlıyor. Bizler Erbakan hocanın davasında, yeniden Refah Partisi olarak oğlu Fatih Erbakan'la yürümekten onur ve şeref duyuyoruz. İyi ki biz bu davadayız. İyi ki milli görüşçüyüz Profesör Doktor Necmettin Erbakan hocamızı Allah'tan rahmet diliyoruz ve diyoruz ki iyi ki bizi milli görüşü olup bu davaya bizi kazandırmış ve rahat uyu hocam diyoruz, öğrencilerin tekrardan milli görüşü ayaklandırdı tekrardan inşallah Milli Görüş ruhunu bu ülkeye aşılamaya ve şahlandırmaya başladı. Öğrencilerin senin izinde devam ediyor, senin yolunda devam ediyor ve bu hep böyle devam edecektir. Yıllar boyu nesiller boyu milli görüşü yaşatmak için biz yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak senin izinde senin yolunda bu davayı zirveye en yüksekte tutmaya devam edeceğiz. İnşallah diyoruz ki yeni Erbakan döneminde de mahdumunuz Fatih Erbakan'la birlikte biz bu davayı tekrar zirveye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

‘KAYSERİSPOR’UMUZU SİYASİ OLARAK DEĞİL, BİR FUTBOL TAKIMI OLARAK DESTEKLİYORUZ’

Cumartesi ve Pazar günü oynanan Fenerbahçe - Konyaspor ve Beşiktaş - Antalyaspor maçlarında taraftar tarafından atılan ‘Hükümet istifa’ tezahüratlarının ardından Kayserispor’un yaptığı tepki açıklaması hakkında da konuşan Önder Narin, futbola siyasetin alet edilmemesi gerektiğini kaydetti. Narin, “Biliyorsunuz son iki gündür tartışılan bir mevzu var. Stadyumlarda yani futbol müsabakalarında Türkiye'nin önde gelen Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin yapmış olduğu tezahüratlar hükümeti istifaya davet etmeler. Biz u ülkeyi artık bölmeyelim, bu ülkeyi ayrıştırmayalım derken maalesef futbola da siyaseti alet edip farklı mecralara çekmeye çalışan kişiler var. Bunları tasvip etmiyoruz, futbol bir zevk işidir ve sağcısı solcusu bütün insanları kapsayan bir spor müsabakasıdır. O yüzden diyoruz ki statlardan siyaseti uzak tutalım, herkesin görüşüne saygı duyalım ve her görüşten insanı da orada barındırdığını bilelim. Tabii ki bu mevzu da büyük kulüplerin başkanları bir açıklama yapıp da ‘biz taraftarın görüşünü bağlamıyoruz, kulüp olarak biz bunu tasvip etmiyoruz’ deseydi olay farklı yerlere gitmezdi. Ama büyük kulüplerin başkanları çıkıp da açıklama yapmazsa olay buraya kadar gelir, Kayserispor veya Anadolu kulüpleri açıklama yapmak zorunda kalır. Ama biz Kayserispor taraftarını da Kayserispor’umuzu da siyasete alet etmeyelim ve siyasi çıkarlar, amaçlar uğruna Kayserispor ismini kullanmayalım. Tabii ki bizler devletimizin, milletimizin her zaman yanındayız. Anadolu kulüpleri de açıklamalarında, Fenerbahçe Beşiktaş bunu yapıyorsa eğer siyasi taraf olmak gerekiyorsa dediler ve maalesef kulüpleri de siyasete alet ettiler. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi ve futbol müsabakalarından siyaseti uzaklaştırma yönünde çalışmaların yapılması ve tribünleri vatandaşa, her türlü insana açık olduğunu göstermenin zamanı geldiğini ve siyaset yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kayserimizde de bu konuda hassasiyet gösterilmesini diliyoruz. Bizler Kayserisporluyuz, bizler Kayseriliyiz tabii ki Kayserispor’umuzun yanındayız, Kayserispor’umuzu destekliyoruz ama siyasi olarak değil bir futbol takımı olarak destekliyoruz. Bu böyle kalmalı ve taraflı tarafsız herkesin Kayserispor’u olmalı çünkü temeli bu yönde atılı. Kayserispor Kayseri’ye ait bir takımdır” ifadelerini kullandı.