26 Temmuz – 2 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen hareketlilik faaliyetine Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Litvanya, Moldova, Portekiz, Romanya, İspanya, Türkiye ve Ukrayna’dan katılımcılar iştirak etti. Program boyunca farklı kültürlerden gelen gençlik çalışanları deneyim paylaşımında bulunurken, gönüllülük ve kapsayıcılık alanlarında uluslararası iş birliğini güçlendirecek çalışmalar yürüttü.

Eğitim sürecinde, gençlik çalışmalarında kullanılabilecek yenilikçi yöntemler ele alındı. Oyunlaştırma ve yaratıcı drama tekniklerinin uygulandığı atölyelerde, gönüllülük bilinci ile kapsayıcı yaklaşımların gençlere daha etkili şekilde nasıl aktarılabileceği üzerine uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.

Programın önemli çıktılarından biri de gençlik çalışmalarında kullanılmak üzere hazırlanan “Eğitim Kiti” oldu. Katılımcılar, ulusal gruplar halinde yürüttükleri çalışmalar sonucunda; bir buz kırıcı/hareketlendirici oyun ile kapsayıcı bir atölye uygulamasını içeren, sahada doğrudan kullanılabilecek eğitim materyalleri geliştirdi.

KTO’da Akademik Odalar Birliği ile Güç Birliği Toplantısı
KTO’da Akademik Odalar Birliği ile Güç Birliği Toplantısı
İçeriği Görüntüle

Eğitim programının sonunda ise katılımcılar, Erasmus+ fırsatları, gönüllülük kültürü ve kapsayıcılık konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan yaratıcı video içerikleri hazırlayarak programı tamamladı.

AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından yürütülen uluslararası hareketlilik programı, farklı ülkelerden gençlik çalışanlarını ortak değerler etrafında buluştururken; gönüllülük, kapsayıcılık ve kültürlerarası öğrenme alanlarında sürdürülebilir iş birliklerinin geliştirilmesine de katkı sağladı.