Yasadışı keklik avına Suçüstü Yakalama Yasadışı keklik avına Suçüstü Yakalama

Orta Anadolu Kariyer Fuarı ORAKAF'23, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığı’nın ‘2023 Yılı Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları’  kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde 19 paydaş üniversitenin katılımlarıyla başladı. 
Kayseri OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nde Orta Anadolu Kariyer Fuarı ORAKAF'23 Açılış Programı’na Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Birimi yetkilileri, oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan fuarda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Zenginlikler Şehri ve e-ticaret tanıtım filmi izletildi.

Konuşmasından önce şehit olan 12 asker için rahmet dileyen Kayseri Valisi Çiçek, “Hala Türkiye’yi, Türk insanını tanımayan var mı? Türkiye’yi terbiye etmek, Türkiye’yi istediği alana çekebilmek için bir takım alçak, hain girişimlerde bulunuyorlar. Bu millet haksızlık karşısında susmayacak, susmuyor da. Bugün her zamankinden daha hırslı kalkıyoruz. Şu an verebileceğimiz en iyi cevap, askerlerimizin onlara bedel ödettiği gibi bizde bulunduğumuz alanlarda daha çok çalışarak cevap vereceğiz. Biz iddialı bir şehiriz. Her alanda iddialıyız. Bu şehirde ihracat rakamları konuşulurken sanki bir milli maç sonucu beklenir gibi konuşuluyor. Bu şehirde istihdamı sokakta herkes konuşur. Bu şehir Türkiye’ye katma değer üreten, ithalatından 2 kat fazla ihracat yapan, istihdam da bütün ülkemize katkı sağlayan çalışkan bir şehir. Bu şehirde, 19 üniversitemizi ağırlıyor olmaktan ve 16 üniversite rektörümüzü aramızda gördüğümüz için memnunuz. Biz çok büyük bir deprem yaşadık. O bölgeden gelen rektörlerimizde var. Üniversitelerini bir an önce eğitime hazırlamak için verdikleri çabayı gözlerimle gördüm. Eğitimlerine aynı hızla devam ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘‘NE İŞ OLSA YAPARIM’ DEYİP NE OLUR, NE İŞ OLURSA YAPMAYIN’

Bu program kapsamında 19 üniversite ile birlikte Kayseri’de eğitim gören öğrencilerin, şehri tanıyacakları, kurum ve kuruluşları tanıyacakları, buradaki fırsatlardan yaralanacaklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “4 tane Organize Sanayisi, 2 Serbest Bölgesi, 5 tane üniversitesi, 2 tane Tekno Parkı olan bu güzel şehrimizde 19 tane üniversitemizin rektörlerini ve mensuplarını görmek zenginlikler şehrine zenginlikler katan bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir. Gençlerimizin ümidini boşa çıkartmama, onlara destek olma yönünde bir çalışma yapacağız. Ya kendisi ya da yakını tarafından gerek kamu kurumlarında gerekse diğer yerlerde, ‘ne iş olsa yaparım’ deyip ne olur, ne iş olursa yapmayın. Kendi işinizi yapın. Kendi alanınızda çalışın. Bulunduğunuz yerin en başarılısı olmak, okuduğunuz bölümün en başarılısı olmak, sizin için olmazsa olmaz olmalıdır. Şehrimize değişik yerlerden gelen yavrularımızın burada sizlere fırsat verecek olan kurumları tanıyarak güven duygusuyla oralara talip olma anlayışı hepimiz için geçerlidir. Kamu kurumlarını ön plana çıkartarak sanki oraları kendilerini bir iş bulma yeri olarak görmek yerine, özel sektörde kendinizi kanıtlayarak ön plana çıkartacak şekilde gayret göstermeniz daha doğru olacaktır” şeklinde konuştu. 

‘TORPİL FAKTÖRÜNÜN OLMADIĞI EŞLEŞMELER SAĞLAYACAKTIR’

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Altun, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu ‘Bölgesel Kariyer Fuarları’nın ve bu fuarların özellikle oluşturulmuş olan platformda tanımlanması öğrencilerimizin bundan sonraki meslek hayatında çok kıymetli olacaktır. Yetenek kapısı altında özellikle staj noktasında özelikle öz geçmişinizi yayınlamış, tanımlamış olmanız size hiç beklemediğiniz yerlerde staj imkânları sunacaktır. Daha da önemlisi öz geçmişinizdeki bu güncellemeler, meslek hayatınızda hiç beklemediğiniz noktalarda beklemediğiniz firmalarla torpil faktörünün olmadığı eşleşmeler sağlayacaktır” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, Orta Anadolu Kariyer Fuarı kurumlar arası iş birliği yapılan kurumlara plaket takdimi yapıldıktan sonra, fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ