14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri öncesi siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor. Siyasi partilerde aday adaylığı başvuru süresi dolarken aday adayları 10 kişilik kesin listeye girebilmenin heyecanını yaşıyor. Aday adaylık listesini yayınlayan 7 partiden toplam 257 milletvekili aday adayı gönül verdiği partiye başvurdu. Başvuru yapan isimlerden 39’unun kadın olduğu öğrenildi.

EN FAZLA ADAY ADAYI AK PARTİ’DEN

Kayseri’den en fazla aday adaylık başvurusu AK Parti’ye yapıldı. 85 isim AK Parti’den aday adayı olurken, ikinci en fazla başvuru ise 59 isimle Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapıldı. Sırayla İYİ Parti'den 47, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 25, Yeniden Refah Partisi’nden 15, DEVA Partisi ve Memleket Partisi’nden de 13’er isim aday adaylık başvurusu yaptı.

CHP Birçok İlde Adaylarını Açıkladı: CHP Birçok İlde Adaylarını Açıkladı:

EN FAZLA KADIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI AK PARTİ VE İYİ PARTİ’DE

Kadın aday adayları istatistiğine göre de en fazla kadın AK Parti ve İYİ Parti’yi tercih etti. 12’şer kadın AK Parti ve İYİ Parti’den başvuru yaparken diğer partilerdeki kadın aday adayı sayısı ise şu şekilde:  Milliyetçi Harekât Partisi 7, Cumhuriyet Halk Partisi 4, Yeniden Refah Partisi 1, DEVA Partisi 2 ve Memleket Partisi 1. Bütün partilerden toplam 39 kadın aday adayı 10 kişilik Kayseri milletvekili listesine girmek için bekliyor.