Törende açılış konuşması yapan Polis Başmüfettişi Nihat Duygu, "Burada teorik ve uygulamalı olmak üzere zorlu bir eğitim sürecinden geçtiniz. Her biriniz milletimizin huzur ve güvenliği için ülkemizin dört bir yanında görev yapacaksınız. Bu görevi ifa ederken gücünüzü kanunlardan alacak ve hukukun üstünlüğü ilkesinden şaşmayacaksınız. Görevinizi en iyi şekilde yapabilmek için sizlere yetki ve görev veren kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelik ve hükümet emirlerini bilecek, bunları uygulayacaksınız. Meslek hayatınız boyunca bu bilinçle mazlumun elinden tutacak, zalimin karşısında olacaksınız" diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek ise, "Bugün benim nezdinde mezuniyet ya da diploma takdim töreninde değiliz. Bugün devlet ve bayrak için kutsal bir vazifeye bismillah diyerek başlayacağınız gününüzdesiniz. Bulunduğum yerden sizlere bakınca sizlerin yüzündeki o ışıltıyı, o heyecanı ve gözlerinizdeki görev heyecanını görünce tek kelimeyle sizlerle gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Sizlerin üniformasındaki al bayrak, en bunaldığınız anlarda sizlere kuvvet verecektir. Bugünden itibaren hepimizin ırzı ve namusu sizlere emanet. Ne olursunuz bu milletimizin emanetine sahip çıkın. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından polis adayları silah başına geçerek, polis yemini etti. Tören, polis adaylarının keplerini fırlatması ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi