Proje tanıtım toplantısında konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitelerin 3 fonksiyonu olduğuna dikkat çekerek, eğitim, araştırma ve topluma fayda etkilerinden günümüzde en önemlisinin topluma fayda olduğunu söyledi. Üniversitelerin toplumla kaynaşma özelliğinin önem kazandığını belirten Sabuncuoğlu, “Biz AGÜ’ yü bu vizyon çerçevesinde kurmaya çalışıyoruz. Aktif öğrenmeyi esas alan bir eğitim felsefemiz var. Disiplinlerarası araştırmaya çok önem veriyoruz” dedi.

Kayseri Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, medeniyetlere beşiklik yapmış bir coğrafyada olduklarına dikkat çekerek, “Selçuklu ve Osmanlı döneminde çok ciddi tarihi eserler yapılmış. Osmanlı tarihi eserleri diyince akla Mimar Sinan geliyor” dedi. Avrupa Komisyonu İstihdam ve Sosyal İşler Genel Müdürlüğü Bölüm Başkanı Thomas Bender de, Kayseri gibi güzel ve Mimar Sinan’ın memleketi olan bir şehirde olmaktan ve AGÜ gibi etkileyici bir ortama sahip olan üniversitede bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek ise, “Ülkelerin gelişmesinde nitelikli insan gücü ve bilgi son derece önemlidir. Dünyada bilgi, beceri ve yetkinliğe dayalı mesleki ve teknik eğitim giderek önem kazanmaktadır” diye konuştu.

Proje Ortağı Erciyes Üniversitesi Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Erdinç da “Katıldığımız bu proje okulumuzun gerçekleştirdiği ilk akademik proje olması sebebiyle bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Mimar Sinan’ın yapmış olduğu eserlerin günümüze kadar yaşamış olması bizim için mili bir servettir” şeklinde konuştu. Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılmasının son derece önemli olduğunu belirten AGÜ Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç Dr. Mustafa Öz ise, projenin binlerce teklif arasında seçilen 72 projeden birisi olduğunu söyledi. Proje bütçesinin 202 bin euro olup, yüzde 90 AB ile Türkiye Cumhuriyeti hibesi ve yüzde 10 oranında AGÜ tarafından finanse edildiğini dile getiren Öz, katkı sunanlara teşekkür etti.


AGÜ Sümer Kampüsü, Rektörlük Binası konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu proje, 2015 yılının Ağustos ayında sonuçlandırılacak. 
Editör: Haber Merkezi