Eğitim Harcamaları İstatistikleri, 2022 Eğitim Harcamaları İstatistikleri, 2022

Bir fotoğraf çektirmiştik, ödülü verirken ve kendi cebinde duruyormuş. Hastanede bunu çıkarıyor ve arkadaşlarına diyor ki; ‘Ben Bakana söz verdim, kurtardım.’ Ancak tedavisinde şehit oldu, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onların ailelerine saygılarımız ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsun büyükelçimiz de yardımıyla Valeh Memiyev’in ailesi geldi Türkiye'ye. Onlarla hasbihal ettik, oturduk, konuştuk, görüştük. Yani dolayısıyla biz tek milletiz ve bu 44 gün operasyonda gösterdi ki; tek orduyuz” dedi.
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde Erciyes Üniversitesi ve Azerbaycan Diller Üniversitesi iş birliği ile “Haydar Aliyev’in Bir Millet İki Devlet Vizyonu ve Kafkasya’da Yeni İş Birliklerine Doğru” başlıklı sempozyum düzenlendi. Sempozyuma, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, milletvekilleri ve il protokolü katıldı. 
‘Tek Millet Tek Orduyuz’ mesajı veren Vekil Akar, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Her işin başı eğitimdir. Azerbaycan ordusu çok eğitim, tatbikat yaptı. Onlarla beraber çok çalıştık. İşte tatbikatlar bittikten sonra Savunma Bakanı olduğumuz dönemde seçilmiş olan subaylara, astsubaylara ödüller takdim ediyoruz. Orada Valeh Memiyev vardı ve dedim ki; buradaki başarınız yüksek, çok güzel bir başarı sağladınız tatbikatta ama bu mesele değil. Orada toprakların yüzde 20’si işgal altında. Karabağ işgal altında. Dedi ki; komutanım söz veriyorum, alacağız. Eylül-Ekim ayına geldik savaş, mücadele başladı, operasyon başladı ve Valeh Memiyev yaralandı. Bir fotoğraf çektirmiştik, ödülü verirken ve kendi cebinde duruyormuş. Hastanede bunu çıkarıyor ve arkadaşlarına diyor ki; Ben Bakana söz verdim, kurtardım. Ancak tedavisinde şehit oldu, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onların ailelerine saygılarımız ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsun büyükelçimiz de yardımıyla Valeh Memiyev’in ailesi geldi Türkiye'ye. Onlarla hasbihal ettik, oturduk, konuştuk, görüştük. Yani dolayısıyla biz tek milletiz ve bu 44 gün operasyonda gösterdi ki; tek orduyuz” ifadelerini kullandı.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ