Yerel seçim öncesi AK Parti'li belediyeler "oy alabilmek için" yaratıcılıklarına devam ediyor. Yerel seçimlere sayılı günler kala AK Parti'li belediyeler 'yaratıcı' kampanyalarına devam ediyor. 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kalırken, AK Parti'li belediyelerin birçok il ve ilçede hediye adı altında "Seçim rüşveti" dağıttığı iddia edildi. Bunun son örneği ise Kayseri’nin AK Parti’li İncesu İlçe Belediyesi’nde yaşandı. AK Parti'li İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in vatandaşa seçim hediyesi olarak Termos dağıtmaya başladığı iddia edildi. “İncesululara çanta içinde 1.3 lt. Sürahi Termos, yanında salam, sucuk gibi gıda maddeleri paketi ve alışveriş kartı gönderdiği” iddia edildi.

Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor

"BU PARALARI CEBİNDEN Mİ ÖDÜYOR?"

Konuyu gündeme getiren İncesu Taraf atlı sosyal medya hesabından, AK Parti'li belediyenin bu hediyelerine tepki göstererek, “Koş vatandaş koş, Termos Dağıtımı da Başlamış” paylaşımında bulunurken, bir siyasi partinin İncesu Belediye Başkan aday’ı da,” AK Parti'li Başkana bu paraları cebinden ödediysen sorun yok. Ödemediysen sorun var... AK Parti'li İncesu Belediye Başkanı İsminizin AK olması yetmez, Alnınızın'da AK olması lazım. Fakir fukaranın parasını çarçur edin diye seçilmediniz" diye konuştu.

TERMOS’LAR BÜYÜKŞEHİR’DEN Mİ?

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala siyaset iyice ısındı. İktidar Partili Belediye Başkan Adayları, vatandaşın oyunu alabilmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bunlardan biri de Kayseri’nin İncesu İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa İlmek’in olduğu iddia edildi. İddiaya göre; Kayseri Büyükşehir Belediyesi İncesu’nun Kızılören Mahallesi nüfusuna kayıtlı ancak İstanbul’da yaşayan bir iş insanına ait ÇVS adlı bir firmaya 25-30 bin adet “1.3 lt.’lik Sürahi Termos” sipariş verdi ve bu Termos’ları seçim öncesi vatandaşlara ‘hediye’ adı altında dağıttırıyor.

Editör: Haber Merkezi