Şehrin dört bir yanına siyasi partilerce aday tanıtım afişleri ve pankartlar asıldı. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, seçime katılan siyasi partiler harekete geçti. Çevre kirliliği ve görüntü kirliliği nedeniyle partilerine ait aday tanıtımı için kullandıkları bayrak, pankart ve afişlerin toplanılması için il ve ilçe seçim kurullarına müracaat ettiler ancak başvuru kabul edilmedi. Daha sonra kamuoyundan gelen tepkiler üzerine AK Parti'nin başvurusu ve şikayeti ile şehirdeki kamusal alanlar başta olmak üzere asılan afiş, bayrak ve posterler il seçim kurulu tarafından toplatılma kararı alındı. Ancak bu karardan 3 gün geçmesine rağmen hala AK Parti adaylarına ait bayrak ve afişler şehrin ana arter bulvarlarında duruyor. Özellikle KCTAŞ şirketinin sorumluluğunda bulunan orta refüj elektrik direklerinde bu bayraklar asılı durumda.

Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi’nin Yapılacağı Arsa Satın Alındı Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi’nin Yapılacağı Arsa Satın Alındı

CHP'den tepki geldi. CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Özür Alçı, çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı ve yasağa uymayan AK Partililere tepki gösterdi. Alçı, “Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda hala afişler olduğu gibi duruyor. Maalesef AKP işine geldiği gibi hareket ediyor. Güya İl Seçim Kurulu tarafından bu afişlerin, bu pankartların kaldırılması kararı çıkmıştı. Diğer parti adaylarının hepsinin afişleri toplatılmışken işte görüyorsunuz, bunu vatandaş görüyor, biliyor, Allah'ta biliyor. Nasıl bir seçime gittiğimizi hepimiz görüyoruz. Başka söze gerek yok” dedi.

Haber - Selahattin KARAKOÇ

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ