Yamula Barajı’nda Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu Yamula Barajı’nda Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu

Türkiye’de 57 çalışan gazeteci cezaevinde
 Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç,10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler. Ziyarette çalışan gazetecilerin sorunları dile getirilirken CHP Milletvekili Aşkın Genç, Türkiye’de 57 gazetecinin çeşitli cezaevinde tutuklu bulunduğunu söyleyerek Ak Parti hükümetini eleştirdi. 

Avrupa’da ABD’de çok ağır tepkiler alıyorlar
 “Herkes herşeyi söylüyor” diyerek Aşkın Genç’e cevap veren Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusu Akar ise; “Memlekette yasalarla belirlenmiş olan suçlar var. Avrupa’da Amerika’da buna benzer basın uygulamaları olmadığı için herhangi bir eşit işlem yapılmıyor. En ufak bir şey yapıldığında bir gazeteciye bir televizyoncuya neler yapıldığını görüyorsunuz. Çok ağır tepkiler alıyorlar” dedi.

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. 
  Daha sonra çalışan gazetecilerin gününü kutlamak isteyen Ak Parti Milletvekilleri Hulusi Akar, Şaban Çopuroğlu, Ayşe Böhürler, Murat Cahit Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, CHP Milletvekili Aşkın Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, siyasi parti il başkanları, üniversite rektörleri ve belediye başkanları gazeteciler cemiyetini ziyaret etti. 
  Ziyarette konuşan Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Biz buraya her geldiğimizde, ziyaret ettiğimizde böyle samimi, iç içe, önce Kayseri’miz olmak üzere ülkemizin sorunlarını, işlerini konuşma, görüşme fırsatımız oluyor, karşılıklı hasbihal etme imkânımız oluyor. Bunlar bizim için çok önemli ve değerlidir” diye konuştu ve gazetecilerin sorunlarına değindi. 

  CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ise tutuklu bulunan gazeteciler üzerinden eleştiriler yaptı. Genç; “Cezaevlerinde tutuklu bulunan gazeteci sayısı Türkiye’de 57 kişi. 57 tane çalışan gazeteci şuan tutuklu durumda hapishanelerde” diyerek Ak Parti hükümetini eleştirdi. 

  Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar Genç’e tepki göstererek o kişilerin gazeteci olmadığı için tutuklu olduklarını söyledi. Akar; “Gazetelere baktığınızda televizyonlara baktığınızda… Gerçekten o gözle bir bakın seyredin akşam televizyonları. Herkes herşeyi söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanı dâhil, parti genel başkanları dâhil. Bakanlar dâhil. Herkes tenkidini eleştirisini yapıyor. Herkes söylüyor. Bunlarda bir şe yok. Burada mesele memlekette yasalarla belirlenmiş olan suçlar var. Bunlara bakılması lazım. Avrupa’da Amerika’da buna benzer basın uygulamaları olmadığı için herhangi bir eşit işlem yapılmıyor. En ufak bir şey yapıldığında bir gazeteciye bir televizyoncuya neler yapıldığını görüyorsunuz. İster Amerika olsun ister Avrupa ülkeleri olsun çok ağır tepkiler alıyorlar. Çok ciddi tepkiler alıyorlar” dedi.

  Diğer yandan İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Milli Eğitim Müdürü BahameddinKaraköse, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan ve Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir’de Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek çalışan gazetecilerin gününü kutladı. 

Haber Merkezi

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ