Yapımına başlanan tesiste birçok sosyal yaşam alanı olduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bu tesisimiz; spor salonuyla, yüzme havuzlarıyla, kafeteryasıyla, çocuk kütüphanesiyle, sağlık odasıyla ve diğer sosyal yaşam alanlarıyla adeta bir yaşam merkezi oluşturacak. Buna benzer tesisimizin temelini inşallah Kocasinan’da da atacağız” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi’nce yapımı planlanan Altınoluk Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KAYSERİ’DE 1 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI KAYSERİ’DE 1 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI


Temeli atılan tesisin sosyal yaşam alanlarının çok kapsamlı olduğunu vurgulayan Vali Gökmen Çiçek, “Gözümüzü projesinden dahi ayıramadığımız muhteşem tesisin, sosyal yaşam merkezinin töreninde olmaktan çok memnunum. Tesisin içerikleri, bulundurduğu sosyal yaşam alanları gerçekten harika” diyerek tesisin yapılması için belediyeye talepte ve çalışma içerisinde bulunan Altınoluk Mahalle Muhtarı’na teşekkür etti.
16 ilçe belediyesiyle birlikte çalışma ve faaliyetleri sürdürmek için sürekli mahalle sakinleri ve muhtarlarla irtibat halinde olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Muhtarlarımız, semtlerimizin sesleridir, herhangi bir durum varsa bizlere iletirler ve bizler de gerekeni yaparız. 16 ilçe belediyemizle el ele vererek şehrimizin hem merkezini hem de taşrasını ihya ve imar etmeye özen gösteriyoruz. Temelini atacağımız bu tesisimiz; spor salonuyla, yüzme havuzlarıyla, kafeteryasıyla, çocuk kütüphanesiyle, sağlık odasıyla ve diğer sosyal yaşam alanlarıyla adeta bir yaşam merkezi oluşturacak. Buna benzer tesisimizin temelini inşallah Kocasinan’da da atacağız” şeklinde konuştu.
Belediyelerce yapılan çalışmalarda en çok yatırım alan şehrin Kayseri olduğunu dile getiren Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “İlçe belediyeleri olarak sürekli açılışlar yapıyor, temeller atıyoruz. Kayseri, belediyecilik açısından hakikaten farklı bir noktada ve bu hizmetleri karşılamak bizleri mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bütün belediyelerimizle birlikte çabalıyoruz. Altınoluk Mahallemiz de güzel bir tesise kavuşuyor. Bugün Türkiye’de belediyeler tarafından en çok yatırımın yapıldığı il Kayseri’dir. Belediyeler olarak bütçelerimizin yüzde 50 gibi ciddi bir kısmını yatırıma ayırıyoruz. Bir yandan da muhtarlarımızla birlikte çalışarak bu tip faaliyetleri gerçekleştirmek de bizleri mutlu ediyor. Sayın valimiz de Kayseri’ye geldiği günden itibaren bütün projelerimize destek veriyor. Kayseri’nin meselelerine sahip çıkıyor” diye konuştu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ