Gürer: “Seyyar Satıcılar Sosyal Güvenlik Sistemine Dahil Edilmeli” Gürer: “Seyyar Satıcılar Sosyal Güvenlik Sistemine Dahil Edilmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakının 13.Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sefer ki durağı Kayseri oldu. Kılıçdaroğlu’na Millet ittifakının Genel Başkanlarından, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş’ta katılım sağladı.

“KULAĞIMA MEGRİ MEGRİ TÜRKÜLER GELİYOR”

Mitingin ilk konuşmasını yapan Yavaş “Bizleri herhangi bir şeyde suçlayanlara özellikle terör örgütüyle suçlayanlara hadi oradan deyin çünkü onlar bizlere terör örgütüyle iş birliğindesiniz dedikleri zaman benim kulağıma megri megri türküler geliyor. Unutmadık bunları artık kararsız olmalarını duyduğunuzda şunları söyleyin; ‘15’inden sonra çocuğuna yeterli gıda verebileceksin, aile mülakatlarını şimdi kaldıracağız diyorlar 21 yıldır ortada bir haksızlık var yine torpilliler girsin mi diyorsun’ deyin” şeklinde konuştu.

"ŞAMPANYA VE ŞÜKÜR NAMAZI’ ÖTEKİLEŞTİRMESİ YAPAN PUDRA ŞEKERLERİYLE LÜKS ARAÇLA GEZİYOR”

“Çakarlı arabalarından vazgeçemiyorlar şampanya ve şükür namazı arasında bir ötekileştirme oynuyorlar. Pudra şekerleriyle lüks araçlarda geziyorlar. Vatandaşı düşünen kalmadı, fakirlik diyen olduğu zaman ‘ağızlarına kürekle vurun bu ülkede fakirlik yok’ diyorlar. Kendileri başka bir evrende yaşıyor milletimiz başka bir evrende yaşıyor. Onun için 6 siyasi genel başkanımız yan yana geldi 2400 maddelik bir mutabakat metni çıkardı. Ne yapılacaksa oradan formüller çözümler hazırlandı” dedi.

“OY VERDİN VERMEDİN KAVGASI BİTECEK”

“Farklı görüşlerin yan yana gelmesi bir araya gelmesi çok güzel bir olay diyorlar ki “Siz 5 benzemez niye yan yana geldiniz” kavga etmemizi istiyorlar. Etmiyoruz kavga bundan sonra hiç kimseyle kavga etmeyeceğiz. Nasıl Ankara Büyükşehir’e seçildiğimiz gün rozetimizi çıkarıp Ankara’nın tümüne eşit muamele ediyorsak bundan sonra cebinde T.C. cüzdanı olan herkese eşit muamele edeceğiz. Oy verdin vermedin kavgası bitecek artık Türkiye’nin huzura ihtiyacı var ve Türkiye bu huzura erecek. Altı siyasi parti genel başkanı Türkiye’nin en güzel kelimesiyle uzlaştılar. Ayrışmadılar Türkçe’nin uzlaşacaklar ne ayrışacak ne de ayrıştıracağız. Herkesten vergi alıyorsanız, bu memleketin evladını askere gönderiyorsanız hiç birisini ayıramazsınız. Herkes asil bir Türk vatandaşıdır ne düşünürse ne yaparsa yapsın saygı duymak zorundadır. Madem o altı siyasi genel başkanı yan yana gelmiş bu seçimi birleşe birleşe kazanacağız. İnşallah 15 Mayısta nasıl millet ittifakının bütün belediyeleri değiştiği zaman onların iddia ettiği hiçbir şey olmadığı kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmediği 30 milyon üzerinde nüfusu yürütüyoruz. Yapılan anketlerin hepsinde halk memnun. Biz olmadan onlar beceremez diyorlardı nasıl oralarda memnun olduysa her şey çok daha güzel olacak. Şimdi de aynısını söylüyorlar göreceksiniz israf ve yolsuzluk ortadan kalkacak. Türkiye çok daha huzurlu olacak 15 Mayısta Türkiye’de huzur bereket hüküm sürecek 13. Cumhurbaşkanı olarak Sn. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hep birlikte 1. Turda seçeceğiz. 15 Mayısta Allah’ın izniyle karşılayıp Çankaya’ya kadar konfetilerle yürüteceğiz” dedi.