YARGITAY’ın, Gaziantep’te 56 kişinin hayatını kaybettiği DEAŞ terör örgütünün düğündeki saldırısına ilişkin güvenlik gerekçesiyle naklettiği dava, Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahinbey İlçesinde 20 Ağustos 2016 tarihinde terör örgütü DEAŞ tarafından düğünü hedef alan saldırısı ile ilgili Gaziantep 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan ancak yargılamanın kamu güvenliği dikkate alınarak başka ile nakli talep edilmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine Yargıtay 5'inci Ceza Dairesince incelenen dosya, Kayseri’deki ağır ceza mahkemesine gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

20 klasör halinde Kayseri Adliyesi'ne gelen dava dosyası, terör davalarından sorumlu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. Mahkeme tarihinin, dava başkanının dosya incelemesi neticesinde belirleneceği ifade edildi.

Tutuklu Mehmet Şahin Erğan, Mehmet Çalıkuşu, Ahmet Köşgeroğlu, Ali Çalıkuşu, Fadile Cebael, Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Abdurrahman el-Najjar'ın anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs etmek, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme, silahlı terör örgütüne üye olma gibi çeşitli suçlardan 4 ile 60 kez arasında değişen ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Davanın diğer tutuklu sanıkları olan Enes Karataş ve Yunus Sarı'nın da silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.
Editör: Haber Merkezi