Milyonlarca öğrenci, hafta sonlarıyla birlikte 9 gün sürecek ara tatile çıktı. 21 Kasım Pazartesi gününe kadar öğrenciler tatil yapacak. Rehberlik Öğretmeni Esra Haykır, okulları kapalı olduğu dönemde çocukları derslerden geri kalmaması ve tatili eğlenceli hale getirmeleri için aile ve öğrencinin yapması gerekenleri anlattı. Öğrencilerin 2 aydır eğitim-öğretim faaliyeti içinde olduğunu anımsatan Haykır, “Sabah erken kalktılar, zaman zaman okuldan geç çıktılar. Çalıştılar sınavlarına da girdiler. Artık tatilde dinlenme zamanı” dedi.

Çocukların gelişimini en çok etkileyen şeyin oyun olduğunu belirten Haykır, bu dönemde zeka geliştirici oyunlar oynanmasını tavsiye etti. Aile büyükleriyle zaman geçirmenin de önemli olduğunu vurgulayan Haykır, “Çocuklara kendilerinin merak ettiği bir çalışma varsa onu yapmalarını öneriyoruz. Ayrıca geliştirici oyun öneriyoruz. Verimli olması açısından çocuklarımlar oynasınlar. Çocukların sosyal, fiziksel ve zihinsel olarak gelişimlerini de isteriz. Gelişimleri tam olarak sağlamaları açısından hem oyun oynasınlar hem öğretmenlerinin önerdiği küçük küçük eğitim faaliyetlerine devam etsinler” ifadelerini kullandı.

‘SÜREKLİ TABLETLE OYNAMAK OLMAZ’

Ara tatilde çocukların telefon ya da bilgisayar bağımlısı olma riskine de dikkat çeken Rehber Öğretmen Esra Haykır, ailelere şu tavsiyelerde bulundu: “Evet çocuklarımız yoruldu tatil yapacaklar çok serbest bırakmasınlar ama çok da sıkmasınlar. Bir program dahilinde olsun. Çocuklar sürekli tablet oynamak isteyebilir. Bu doğru olmaz. Bunun yanında sürekli ders çalışmak da kitap okumak da doğru değil. Eğer ki çocuklarımız bütün olarak gelişecekse hepsinden yeterli miktarda olmalı. Bir plan dahilinde tatil değerlendirilmeli” dedi.

Editör: Haber Merkezi