İddiaya göre Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde hurdacılık yapan Ö.M.E. kendisi ile kavga etmeye gelenlerden kaçmak istedi. İşyerine kaçan Ö.M.E.’yi korumak için kapıyı tutan H.E. av tüfeğinden çıkan saçma nedeniyle gözünden yaralandı. Ö.M.E. tarafından açılan ateş sonucu sol gözünde görme kaybı bulunan H.E. arkadaşından şikâyetçi oldu.

Mahkeme Kayseri Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İstinaf Mahkemesi tutuklu bulunan yabancı uyruklu şahsın yaşının belirlenmesi için kararı bozdu.

Yeniden görülen dava duruşmasına tutuklu sanık Ö.M.E., müşteki H.E. ve taraf avukatları katıldı. Mahkemede söz alan sanık, “A.H. ve çocukları beni öldürmeye geldi. Kendimi korumak için havaya ateş ettim ve işyerime kaçtım. Küfrettiler. H.E. geldi. O da gelenlerin içeri girmemesi için kapıyı tutuyordu. Gelenler de kapıyı zorlayınca bir el ateş ettim” dedi.

SANIK AVUKATI: “MÜŞTEKİ MÜVEKKİLİMİN AİLESİNDEN 500 BİN LİRA İSTİYOR”

Müşteki H.E. ise ifadesinde, “Kapı kapalıydı. Dışarıdan gelenlerin ellerinde silah ya da kavgada kullanacakları bir şey yoktu. Onların içeri girmesine engel oluyordum. Ö.M.E.’nin kapıya doğru ateş etmesi sonucu saçmalardan biri sol gözüme geldi. Şimdi o gözüm hiç görmüyor. Bu nedenle çalışamıyorum da... Şikâyetçiyim” dedi.

2 Kişi Hayatını Kaybetti 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Sanık avukatı mahkemede söz alarak, “H.E. sanığın ailesinden 500 bin lira para istemiş. Kendisi tabiri caizse para koparmaya çalışıyor. Kasıt yoktur. Olsa olsa ‘olası kasıt’ vardır. Müşteki çalıştığını ve sosyal hayatına eskisi gibi devam ettiğini gizlemektedir. Müvekkilimin kendisini koruyan arkadaşına zarar vermek istemesi söz konusu değildir” dedi.