Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından ‘Eren-Kapan Uygulaması’ denetimleri gerçekleştirildi. Hafta sonu uygulanan denetime, tüm resmi ve sivil ekiplerin yanı sıra çarşı mahalle bekçileri de katıldı. 24 saat kesintisiz süren denetimler, Kayseri ili giriş ve çıkışlarından başlayarak il merkezine kadar devam etti. Ekipler, önceden belirlenen bölgelerde suç işlenmesinin önüne geçilmesi ve işlenmiş suçların firarisi olan kişilerin yakalanması için şahıs ve araçlara şok uygulamalar gerçekleştirdi.

Denetimlerde 35 bin 336 kişi sorgulanırken, 37 bin 418 araç kontrol edildi. 34 hırsızlık şüphelisi yakalandı. Hırsızlık şüphelilerinin gösterdiği adreslerde ise 52 kilo bakır kablo, işyeri tabelası, su pompası ve motoru, oto teybi, mutfak malzemesi, 6 çalıntı oto, 1 çalıntı motosiklet ve 1 hacizli oto ele geçirildi. Toplamda 39 aranan kişi ise yakalanarak gözaltına alındı.

1 AYDA 202 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Son bir ay içerisinde Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başta hırsızlıkla mücadele olmak üzere asayişe müessir olayların engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda ise, 89 bin 972 kişi sorgulanırken, 73 bin 424 araç kontrol edildi. 105 hırsızlık şüphelisi yakalandı, bu şüphelilerden, inşaat malzemeleri, elektronik malzemeler, bakır kazanlar, elektrik kabloları, işyeri tabelası, su pompası ve motoru, oto teybi, mutfak malzemesi, 9 çalıntı oto, 3 çalıntı motosiklet, 4 bisiklet 1 hacizli oto ele geçirildi. Gerçekleştirilen uygulamalar sonucunda toplam 202 aranan şahıs yakalandı.

Editör: Haber Merkezi