CHP Kayseri İl Gençlik Kolları üyesi üniversite öğrencisi Seçkin A.'nın, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'a 'hakaret' ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, duruşmaya mazeretsiz katılmayan şikayetçi milletvekili Çetin Arık'a, zorla getirilme kararı çıkarttı.

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Seçkin A. ile avukatı Emre Ayan katıldı. Önceki duruşmaya, şehir dışında olduğu gerekçesiyle katılmayan milletvekili Çetin Arık, bugün görülen duruşmaya da katılmazken, avukatı hazır bulundu. Önceki duruşmada, milletvekili Çetin Arık'ı, kurultay sürecinde imzasını geri çektiği gerekçesiyle sosyal medyada eleştirdiğini, hakaret etmediğini ileri süren sanık Seçkin A., savunmasını tekrarladı. Mahkeme heyeti, duruşmaya mazeretsiz gelmeyen şikayetçi Çetin Arık hakkında, ifadesinin alınması için zorla getirme kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

SANIK AVUKATINDAN KARARA TEPKİ

Sanık avukatı Emre Ayan, CHP Milletvekili Çetin Arık'ın zorla getirilme kararına tepki gösterdi. Ayan, "Milletvekili ile ifade özgürlüğü ve demokrasiye bakış açımız yönünden fikir ayrılığına düşsek de halkın oyları ile seçilmiş bir milletvekiline zorla getirme kararı verilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Bu karar onur kırıcı" dedi.

TALİMATLA İFADESİ ALINACAK

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın avukatı Alperen Arık, CHP Kayseri İl Gençlik Kolları üyesi üniversite öğrencisi Seçkin A.'nın 'hakaret' suçundan tutuksuz yargılandığı davada müvekkilinin, şikayetçi olarak ifadesinin alınacağını söyledi. Avukat Arık, "Şikayetçi olarak davada yer alan Milletvekili Çetin Arık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri kapsamında, seçim çalışmaları nedeniyle İstanbul'da. Kayseri'deki davaya da seçim çalışmaları nedeniyle katılamayacak; ancak Ankara 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 26 Haziran'da talimatla ifadesi alınacak. Bir milletvekilinin mahkemeye zorla getirilmesi söz konusu olamaz. Mahkemece sehven yapılan bu hatanın düzeltileceği bildirildi" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi