Türkiye'de 2022 yılı verilerine göre doğurganlık hızı 1,62’yken ve düşüş eğilimi gösterirken Türkiye’deki Suriyeli kadınların doğurganlık hızının 5,3 seviyesine ulaştığını ve bu oranın sürekli arttığını iddia eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu duruma önlem alınmazsa Türkiye Cumhuriyeti’nin zaten değişmeye başlayan demografik yapısı artık telafi edilemez şekilde değişecek, üniter yapı ve Türk kimliği ciddi tehdit altına girecek, Türk vatandaşları öz yurdunda garip, öz vatanında parya kalacaktır. Bu artık dış politikada yapılan bir hatayı da geçmiştir, bu artık Türk milletine ihanet boyutuna gelmiştir. Buradan Türk milleti adına çağrıda bulunuyorum: Bu hatalı politikadan vazgeçin, bir an önce sığınmacıları göndermeye başlayın, aksi hâlde Türk milletine en büyük ihaneti siz yapmış olursunuz. AK Parti iktidarının hatalı dış politikası yüzünden Türkiye dünyanın en fazla sığınmacı bulunduran ülkesi konumuna gelmiştir” dedi.

Kayseri Anadolu Makine Fuarı İçin Gün Sayıyor Kayseri Anadolu Makine Fuarı İçin Gün Sayıyor

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada ülkesi dışına göç eden Suriyeli sığınmacıların yüzde 50’sinin Türkiye’ye göçtüğünü belirtti. Ataş, “Ülkesi dışına göç eden Suriyelilerin yüzde 50’si Türkiye’ye göçmüştür. 250 binin üstünde Suriyeliye vatandaşlık verilmiştir. Milletimiz yoksullukla, pahalılıkla mücadele ederken AK Parti hükümeti Türk Milletinin alın terine ihanet etmiştir. Türk genci iş bulamazken milyonlarca Suriyeli kayıt dışı çalışmaktadır. Milletimizi yardıma muhtaç hâle getirenler Suriyelilere yağmur gibi yardım yağdırmaktadır. Önlem alınmazsa Türk vatandaşları öz yurdunda garip, öz vatanında parya kalacaktır. 
AK Parti iktidarında hemen hemen her konuda yaşadığımız sıkıntılar Türk dış politikasında da yaşanmaktadır. AK Parti iktidarının Türk dış politikasındaki en büyük eseri Türkiye’nin ciddi bir itibar kaybıyla karşı karşıya olmasıdır. Müzakere yeteneğini kaybetmesi ise bu itibar kaybının en önemli sonuçlarındandır yani AK Parti dönemindeki dış politika anlayışı Türkiye'yi diplomatik çıkmazlara sürüklemiş, uluslararası alanda güvenilirliğimizi erozyona uğratmıştır. 21 yıldır bize hemen hemen her gün stratejik hamle vadeden ancak her seferinde yanıltan bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye’nin itibarı cumhuriyet tarihinde eşine rastlanmayacak kadar zedelenmiştir. Dış politikada sürekli değişen bir gün dost bir gün düşman ilan ettiğimiz politikalar ülkemizi ciddiyetsiz bir duruma düşürmüştür ve tabii ki dost bildiklerimizin bile ne zaman düşmanımız olacağını kestiremediğimiz bir dış politika anlayışıyla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

‘AK PARTİ İKTİDARININ HATALI DIŞ POLİTİKASI YÜZÜNDEN TÜRKİYE DÜNYANIN EN FAZLA SIĞINMACI BULUNDURAN ÜLKESİ KONUMUNA GELMİŞTİR’

Milletvekili Ataş, “Bakıldığında cumhuriyet tarihimizde bizi doğrudan en çok etkileyen meselelerden biri de Türkiye’nin Suriye politikasıdır ancak AK Parti'nin Suriye politikası en başından beri sürdürülebilir temele dayanmayan ve ulusal çıkarlarla örtüşmeyen bir istikamet izlemiştir. AK Parti iktidarında Türkiye Cumhuriyeti’nin Suriye politikası, Esad'la diyalog, Esad'a karşı durma, şimdi ise tekrar Esad'la diyalog kurma çabası şeklinde devam etmektedir. Bunun kaçınılma sonucu olarak da Türkiye’nin Suriye politikası âdeta bir felakete dönüşmüş durumdadır. Türkiye bu felaketin faturasını sadece ekonomik olarak değil, aynı zamanda güvenlik ve ulusal çıkarları açısından da ağır bir şekilde ödemektedir. Üstelik resmî rakamların gerçeği yansıtmadığı, kayıt dışı milyonlarca Suriyelinin bu sayıya dâhil olmadığı hepimizce bilinen bir gerçektir. Yani AK Parti iktidarının hatalı dış politikası yüzünden Türkiye dünyanın en fazla sığınmacı bulunduran ülkesi konumuna gelmiştir. Ülkesi dışına göç eden Suriyelilerin yüzde 50’si Türkiye’ye göçmüştür. 250 binin üstünde Suriyeliye vatandaşlık verilmiştir. Cumhuriyetin akılcı dış politikası geleneğini terk edip Osmanlıcılık oynayan AK Parti yüzünden Suriyelilere harcadığımız para 185 milyar dolardır. Milletimiz yoksullukla, pahalılıkla mücadele ederken AK Parti Hükûmeti Türk milletinin alın terine ihanet etmiştir. Türk genci iş bulamazken milyonlarca Suriyeli kayıt dışı çalışmaktadır. Milletimizi yardıma muhtaç hâle getirenler Suriyelilere yağmur gibi yardım yağdırmaktadır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ KADINLARIN DOĞURGANLIK HIZININ SÜREKLİ ARTIYOR
Türkiye'de 2022 yılı verilerine göre doğurganlık hızı 1,62’yken ve düşüş eğilimi gösterirken Türkiye’deki Suriyeli kadınların doğurganlık hızının 5,3 seviyesine ulaştığını  ve bu oranın sürekli arttığını iddia eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu duruma önlem alınmazsa Türkiye Cumhuriyeti’nin zaten değişmeye başlayan demografik yapısı artık telafi edilemez şekilde değişecek, üniter yapı ve Türk kimliği ciddi tehdit altına girecek, Türk vatandaşları öz yurdunda garip, öz vatanında parya kalacaktır. Bu artık dış politikada yapılan bir hatayı da geçmiştir, bu artık Türk milletine ihanet boyutuna gelmiştir. Buradan Türk milleti adına çağrıda bulunuyorum: Bu hatalı politikadan vazgeçin, bir an önce sığınmacıları göndermeye başlayın, aksi hâlde Türk milletine en büyük ihaneti siz yapmış olursunuz” dedi.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ