Sınıf öğretmeni Raziye Yılmaz çocukların etkinliğe olan ilgisinden bahsederek, “Cumhuriyetimize sahip çıkabilmeyi öğretmek amacıyla velilerimizin el emekleriyle hazırlamış olduğu ikramlıkları "Cumhuriyet Sofrası " adlı etkinliğimizde okul bahçemizde öğrencilerimizle paylaştık. Ayrıca 100. Yıla özel bir gösteri de yaparak ve bu maneviyatı yaşayarak öğretmek istedik. Öğrenci ve velilerimiz etkinliğimize yoğun ilgi gösterdiler. Çocuklar bu etkinliğe coşkuyla katıldı” dedi.


Özvatan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri Cumhuriyet’in ilanının 100. Yılı sebebiyle düzenlediği etkinlik ile 29 Ekim’de Cumhuriyet ilan edilmesinin ardından Mustafa Kemal Atatürk tarafından akşamında halka ziyafet yemeği verilmesi canlandırıldı. Ayrıca 100. Yıla özel gösteri de düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, Özvatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alparslan Kömmeci, Atatürk İlköğretim ve Ortaöğretim Müdürü Murat Aslaner, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Ankara Kulisleri Hareketlendi Ankara Kulisleri Hareketlendi


Sınıf öğretmeni Raziye Yılmaz Vatan sevgisini aşılamak ve yaşamak adına böyle bir etkinlik düzenlendiğini ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında öğrencilerimize öncelikle Vatan sevgisi, Millet olma bilinci, Bağımsızlığın önemini kavratmak ve bizler için çok kıymetli olan Cumhuriyetimize sahip çıkabilmeyi öğretmek amacıyla velilerimizin el emekleriyle hazırlamış olduğu ikramlıkları "Cumhuriyet Sofrası " adlı etkinliğimizde okul bahçemizde öğrencilerimizle paylaştık. Ayrıca 100. Yıla özel bir gösteri de yaparak ve bu maneviyatı yaşayarak öğretmek istedik. Öğrenci ve velilerimiz etkinliğimize yoğun ilgi gösterdiler. Çocuklar bu etkinliğe coşkuyla katıldılar. Özvatan Atatürk İlk-Orta Okulu öğretmenleri olarak amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz” dedi.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ