İddiaya göre Pınarbaşı ilçesi Çördüklü Mahallesi’nde ikamet eden iki aile arasında 2019 yılında arazı anlaşmazlığı nedeniyle kavga yaşandı. Kısa ve uzun namlulu silahların kullanıldığı kavga sonrasında baba G.Y. ile oğulları M.Y ve C.Y. hakkında ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan dava açıldı.

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanıklar C.Y., M.Y. G.Y., taraf avukatları katıldı. Müştekiler Y.K., M.K. E.K. C.K. katılmadı. Tutuklu sanıklardan baba G.Y. ifadesinde, “Kim yaralandı bilmiyorum ama suç bize atıldı. Ben ateş etmedim” dedi. M.Y. ise “Olay günü başka tarladaydım. Bize ateş ettiler kendimi yonca tarlasına attım. Babam ve kardeşim benim vurulduğumu düşünerek havaya ateş ettiler. 3-4 metreden ateş ettiğimiz söyleniyor. O mesafeden karşıya ateş edilse parçalardı. Olay yerindeki silahtan parmak izi alınsa bizim yapmadığımız ortaya çıkardı. Beraatimi istiyorum” dedi. C.Y. ise “Olay tek taraflı değildir. Hayvancılık yapıyordum, şimdi yapamıyorum. Suçsuzum” ifadesini kullandı.

Mütalaasını sunan mahkeme savcısı, sanıkların ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ertelendi.

Editör: Haber Merkezi