Mali müşavirler 81 ilde eş zamanlı olarak taleplerini dile getirdi Mali müşavirler 81 ilde eş zamanlı olarak taleplerini dile getirdi

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan ve otobüse yapılan bombalı saldırı sonucu şehit edilen 15 asker ve Gazi olan 54 asker için Şehit Komandolar Durağı'nda anma törenine katıldı. Bakan Akar, 'şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak' diyerek "Komando Tugayı ve Kayseri özdeşleşmiştir. Kayserili vatandaşlarımız da onları o kadar benimsemiştir ki gece gündüz tugayın sorunlarıyla ilgilenmiştir, sorunları çözmüşler ve kendi evlatları gibi muamele yapmışlardır. Hal böyleyken bu tugay da Kayseri'ye olan vefa borcunu ülkemize ve milletimize olan görevlerini hakkıyla yerine getirmiştir. Hiçbir mühimmatı olmayan, operasyonda görev almayan burada otobüslerde silahsız izne gitmekte olan masum insanlara 17 Aralık 2016 tarihinde alçakça, çocuk katillerinin yapabileceği bir alçaklıkla eylem yapıldı. bunun sonucunda da 15 evladımız şehit oldu, 54 evladımız da yaralandı. bunlarınki tam bir alçaklıktır. Bunlarda hiçbir insanlık değeri yok. Dolayısıyla buradaki bu gençlerin katlinden bu adamlar sorumludur fakat bunların kanları yerde kalmadı. Bunları yapanların hepsi bulundu ve bunların hepsine gerekli cevap verildi. Biz şunu iddia ediyoruz; Bir mücadele sırasında şehidimiz de olabilir gazimiz de olabilir fakat bizim silahlı kuvvetler olarak iddiamız, bizim takip ettiğimiz ilke hiçbir şekilde şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Oradaki şehitlerimizin, gazilerimizin yakınlarının özellikle gördüğümüz, evlatlarının gözyaşlarını hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bunların hesabını sorduk ve soracağız. Geldiğimiz şu anda teröristlerin elebaşları çığlık çığlığa panik içinde efendilerinden yardım almak için, efendilerin onlara medet etmesi için, yardım etmesi için gece gündüz panik içinde çığlıklar atıyor. Bu efendilerin bunlara ne kadar yardım ederse etsin, bunları ne kadar desteklerse desteklesin, bunlara ne verirlerse versinler. Helikopter de verseler silah da verseler ne verirlerse versinler dönmek yok" ifadelerini kullandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da, "17 Aralık 2016 tarihinde Kayserimizin ve Türkiyemizin gururu olan 1. Komando Tugay'ımıza mensup askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne terör örgütleri tarafından canlı bomba tuzaklanarak 15 askerimizi şehit ettiler. 54 kahraman askerimiz de yaralanmıştı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine bağ sağlığı ve sabırlar, yaralı askerlerimize de sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. 1. Komando Tugay'ımız yurtiçinde ve yurtdışında terörle mücadele kapsamında başarılı operasyonlar yapmaktadır. Aynı zamanda Kayseri olarak 1. Komando Tugayı ile her zaman gurur duyduk, duyacağız. şu anda da yurt içi ve yurtdışında terörle mücadele yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.