AK Parti’nin Artıklarına Kucak Açıyorlar AK Parti’nin Artıklarına Kucak Açıyorlar

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Taş Mektep olarak bilinen Kayseri Lisesi’nin Kayseri Fen Lisesi olacağının müjdesini önceden vermişti. Yapılan çalışmalar neticesinde Kayseri Lisesi ‘Kayseri Fen Lisesi’ unvanını aldı. Bugün de Kayseri Fen Lisesi’nde Bakan Akar öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Akar'a, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse de eşlik etti. Öğrenciler Bakan Akar’ı Faruk Nafiz Çamlıbel’in Kayseri Lisesi Marşı’nı okuyarak karşıladı.

Burada konuşma yapan Bakan Akar, “Gerekli girişimlerde bulunmak suretiyle olumlu sonuç hasıl oldu, hayırlı olsun. Kayseri Lisesi Taş Mektep, fazlasıyla fen lisesi olmayı hak etti. Bunda kimsenin şüphesi yok. Fakat formalitenin gerçekleşmesiyle ilgili bazı süreçlerle bu gerçekleşti. Arkadaşlar bu lisemizin tarihiyle buna layık olmamız gerekiyor. Köklü bir eğitim kurumu Kayseri Fen Lisesi. Bunu herkesin bilmesi lazım. Ülkeler, devletler kurumlarla yaşıyor. Kurumları muhafaza etmemiz, titizlikle korumamız lazım. Tabi hiçbir şey yapmayıp bir çiçek gibi de tutmamak, geliştirmek lazım. Bu şanlı tarihe bilim olarak, vatan ve millet sevgisiyle nitekim yapılacak çalışmalarla, buradan çıkan öğrencilerimizin başarısıyla bir şeyler üretmeye çalışmamız lazım. Çünkü Çanakkale’de, Sakarya’da, millî mücadelede bizim lisemizin yeri çok özel. Bunları büyük bir onurla askeri ortamlarda bile anlatıyoruz. Sizler donanımlı olduğunuz takdirde bizim geleceğimiz daha güvende olur. 85 milyonun da sizden beklentisi budur. Tarihimizin, gelecek nesillerimizin sizden beklentisi bu. Bu konuda biz sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz. Unutmayın, en büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı da bu güvene layık olmaktır” ifadelerini kullandı.

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ömer Uzunoğlu ise, “Bu hususla ilgili (fen lisesi) uzun yıllardan beri mücadele vermekteydik. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzün, Sayın Valimizin yönlendirmeleriyle, Sayın Paşamız Hulusi Akar Bey’in gayretleriyle Kayseri Lisesi, Kayseri Fen Lisesi unvanını almıştır. Bu hepimiz için büyük bir onur ve gururdur” dedi.

Ziyaret sırasında Bakan Akar ve protokol üyeleri, öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektirdi.