CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Develi Organize Sanayi Bölgesini Sordu CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Develi Organize Sanayi Bölgesini Sordu

Seçim sonrası AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. AK Parti Kayseri İl Başkanlığı fuaye alanında düzenlenen basın toplatışında konuşan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Hulusi Akar, desteklerinden dolayı Kayseri halkına teşekkür etti. Oy sayımlarının hala devam ettiğini belirten Akar, “Bu bir seçim süreci ve şu anda da hepinizin bilmesi lazım ki seçim süreci devam ediyor. Şu anda sayımlar devam ediyor sonucun ne olacağı henüz kesinleşmedi. Biz bu sonucun da bu dönemde dahi Cumhurbaşkanımızın seçilme ihtimali olduğunu bilelim ve ona göre davranalım. Sayımın sonuçlanmasını bekliyoruz. Sayım son derece şeffaf bir şekilde yapılıyor. Birtakım laflar sözler ediliyor ama bunların hiçbir aslı astarı yok. Hiçbir gerçeğe dayanmayan, duygusal nidalar söz konusu. Bunların herhangi bir geçerliliği yok. YSK görevinin başında, gözetmenler, sandık görevlileri çalışıyorlar. Biz ilk başlangıçtan itibaren AK Parti olarak Kayseri olarak bütün partileri ziyaret etmek suretiyle seçimin gayet nazik, kibar, demokratik teamüllere uygun bir şekilde dostça, kardeşçe yapılması için her türlü girişimde bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Çünkü biz burada şunu görüyoruz, bizim ülkemizin ve milletimizin beka sorunu var, ciddi bir terör sorunu var, bize karşı bunların tavırları var. Hem yurt içinde hem yurtdışında hepsi bir cephe olmuşlar, ülkemize karşı milletimize karşı bir tavır içindeler. Bunu da asil milletimiz gördü ve görüyor.  Bizim başka derdimiz yok. Ülkemizin bekası ve refahı için çalışıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Yapılanlar ortada. Biz büyük bir azim ve gayretle ülkemiz ve milletimiz için çalışıyoruz. Bugün veya yarın seçim sonuçları açıklanacak Cumhurbaşkanımız tekrar seçilecek ama eğer seçilmezse de geri kalan dönemde yapığımız çalışmaları, yapacağımız çalışmalarla, vatandaşlarımızla daha çok görüşmek ve gerçekleri göstermek suretiyle onların desteğini alarak, demokratik teamüller çerçevesinde, güvenli bir şekilde Cumhurbaşkanımızın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi için ne varsa yapacağız” şeklinde konuştu. 

‘CUMHUR İTTİFAKI KAYSERİ’Yİ 7 MİLLETVEKİLİ İLE EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKTİR’

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ise, “Yoğun bir tempo ile geçen seçim çalışmalarımız bitirdik ve dün itibariyle seçimimizi gerçekleştirdik. Demokrasi şöleni şeklinde geçen seçim sürecini devletimizin aldığı önlemler ve milletimizin sağduyusu ile kazasız belasız atlatıldı. 2021 yılından beri önce millet diyerek halkın partisi olmuş AK Partimiz ve millete sevdalı Cumhurbaşkanımız her daim sandıktan çıkan sonuca, demokrasinin işleyişine ve milletin kararına saygı duymuştur. Bu duruş hiçbir zaman değişmeyecektir. Hamdolsun 22 yıldır defalarca seçim süreci yaşamış ve her zaman halkın gönlünde birimci olmuş liderimiz var. Şunu unutmayalım ki Cumhurbaşkanımız, partimiz ve Cumhur ittifakımız hala milletin gönlünde ilk sırada yerini almaktadır. Milletimiz mecliste Cumhur ittifakına yine çoğunluk vererek yine güvenini bir daha tazelemiş, karşı tarafa, dış güçleri, terör örgütleriyle iltisaklı partiler makam için bu davanın değerini kaybeden kesimler yani yedi düvel bir araya gelmiş ama 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarımızın ve liderimizin karşısında dün itibariyle istediklerini alamamışlardır.  Son 5 yıldır bir tanesi kısa bir süre önce olan asrın depremi olmak üzere 3 deprem, sel felaketi, pandemi, yangın, Ukrayna Rusya Savaşı gibi birçok badire atlatan ülkemiz ve halkımız her koşulda Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur ittifakına olan güven duygusuna sahip çıkmış Türkiye yüzyılı söylemi ile yanımızda olduğunu ispat etmiştir. Bizi hiçbir sonuç bağlı bulunduğumuz davanın zaferi ve Türkiye yüzyılı söyleminden geri döndüremez. AK Parti teşkilatları, milletvekillerimiz, milletvekili adaylarımız, belediye başkanlarımız her zaman olduğu gibi yine sahada milletinin yanında olmaya devam edecektir. Cumhur ittifakı Kayseri’yi 7 milletvekili ile yine en güzel şekilde temsil edecektir. Buna kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımızın Kayseri’de ki icraatları anlatmaya, onun davasını savunmaya ve yolundan gitmeye devam edeceğiz. Yüksek Seçim Kurulunun yurtdışı oylarının dağılımı bitip kesin durumu açıklamasını bekliyoruz. Bize düşen ‘Çay koy keçeli, yeniden başlıyoruz’ söylemi ile daha çok çalışıp 2 hafta sonra bize yakışan sakinlik ve tevazu ile ama büyük bir coşku ile kutlama yapmaktır. Ya da ilk turda neticelenirse Cumhurbaşkanımızın yolunda Türkiye Yüzyılı için çalışmalarımıza bugünden itibaren devam etmektir. Şunu unutmayalım ki biz büyük bir aileyiz. Bu ülkenin gençlerimizin ve aziz milletimizin güvencesi ve umudu olmaya devam edeceğiz. Bir dostumuzun tabiriyle ‘yaz da bizim, kış da bizim, bahar da bizim ve reisimizin.’ Seçimlerin memleketimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bize destek verem tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz ayrıca kalan tüm seçmenlerimizin gölüne, oyuna ve desteğine talip olduğumuz yeniliyoruz” ifadelerini kullandı.