Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle” Saadet Partisi’nden Büyükkılıç Çıkışı: “Memduh Ağam Eğlenir Bizimle”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan başkanlığında M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Akar, “Biber, sarımsak, biber satıyorduk. Daha sonra okuduk ve orduya girdik. Ticaret konusundaki bizim Kayserili hemşehrilerimize zekasıyla alakalı çok şeyler söylenir. Savunma sanayinde özel sektörle de iş birliği haline girdik. Bu konuda engelleri kaldırmak için elimizden geleni yaptık. Bunlardan ister ticaret olsun, ister sanayi olsun. Burada mücadeleye devam edin ve duvarları yıkın. Çünkü refah oradan geçiyor. Bu konuda sizlerden girişim bekliyoruz. Burada Kayseri Teyyare Fabrikası duyduğumuz ilk kurumdu. Şimdi son yıllarda TUSAŞ çıktı. Buradaki üretimi sağlamak hem Kayseri için, hem ülkemiz için önemli. Orduda kullandığımız birçok silah vardı gereç vardı. Hepsi yabancıydı.  Şimdi Allah'a çok şükür birçok şeyi kendimiz yapıyoruz hatta ihraç ediyoruz.  Egemenliğimizin bağımsız, hürriyetimizin selameti bakımından, ordu. Ordunun da güçlü olabilmesi için savunma sanayi şart. Ülkemizin geleceği adına yapması gereken ne varsa bunu siyasi meseleler dışında bir devlet, millet anlayışıyla, bekalık anlayışı olarak görmemiz lazım. Bunların önünde durup kendimizi geliştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Gemiler toplar yapıldığını söyleyen Akar, “Gemiler yapıyoruz, top yapıyoruz. Topları çok ciddi toplar. Savunma sanayinde dünya standartlarında çok ciddi. Gemileri biz tasarlıyoruz. İmal, inşa ediyoruz ve bunu ihraç ediyoruz. TCG Anadolu mesela büyük bir olay. İstanbul’da halk büyük rağbet gösterdi. Bunu bizim işçimiz, ustamız, mühendisimiz yaptı. Bu siyasi alanda bir şey söylemek, bunları konuşmak yanlış olur. Yani siyaset üstü bu konu. Siz iş adamlarına da tavsiyem bu konuda araştırın. Birlikte Ar-Ge çalışması yapın. Terör ile olan mücadelemiz bir tane kalmayana kadar devam edecek. Önümüzde seçimler var onlar gelip geçecek. Hepimiz çok çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs seçimlerinde önemli olanın zihniyet olduğunu dile getiren Bakan Akar, “14 Mayıs seçimlerinde önemli olan zihniyet. Oy verenlerin tercih yapanların bekamızı, güvenliğimizi, geleceğimizi düşünmesi lazım. Bu kadar şehit verdikten sonra tekrar başa dönmek, şehitlere ihanettir. Şehitlerin kanını yok saymak demektir, onu çiğnemek demektir. Bu ağır bir sorumluluktur. Bunu anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.