Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün Mersin’de AKP Erdemli İlçe Başkanlığı ziyaretinde seçim otobüsünden yaptığı konuşma ile vatandaşlara seslendi.

Mersin’de milletvekili adayı olan Nebati, “Togg’u beğenmiyorlardı ya. ‘Togg’u gelin size verelim, binin, bir tur atın’ desek var ya takla ata ata gelirler. Ama 10-20 takla da atsan önce vatandaşımızla beraber bizler bineceğiz. O Togg’un güzelliğini, keyfini biz süreceğiz, vatandaşımızla beraber” dedi.

Nebati konuşmasında ayrıca, “Buraya çok da imrenerek bakarak ama belli de ederek, acaba ben bu araca binebilir miyim diyerek insanları heyecanlandıran Togg’umuzla geldik” ifadelerine yer verdi.

NEBATİ KOYUN ETİNDE ISRARCI

Erdoğan: 'Bu İhtilaf Bitmeli', Yeni Anayasa İşaret Etti Erdoğan: 'Bu İhtilaf Bitmeli', Yeni Anayasa İşaret Etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son enflasyon verilerine göre bile bir önceki aya göre yüzde 19,9 ve yılbaşından bu yana yüzde 60 zamlanan dana etine halk ulaşmazken, Nebati’nin yaptığı koyun eti açıklamaları tepki toplamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP ve MHP milletvekillerine “safranlı pilav eşliğinde mantar soslu dana fileto”yla verdiği iftar yemeğinin ardından katıldığı canlı yayında konuşan Nebati “Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım” demişti. Nebati’nin bu sözleri tepkilere neden olmuştu.