Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı canlı yayın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İstanbul’da kentsel dönüşümün başlaması için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bakan Özhaseki, yarısı bizden kampanyası başlatıldığını açıkladı. İstanbul için özel bir birimin olması gerektiğini dile getiren Özhaseki, “Şu ana kadar 1 milyon 207 bin müracaat var 200 bin bina ediyor bu. En çok riskli binalardan başlayarak yarısı bizden kampanyasını devam ettireceğiz. İstanbul için özel bir birim kuracağız başka çaresi yok” dedi.

İSTANBUL'DA REZERV ALANLARDA 350 BİN KONUT YAPACAĞIZ’

Bakan Özhaseki, ilk işlerinin kentsel dönüşüm olduğunu ve 350 bin konut inşa edeceklerini ifade ederek, “İstanbul'da rezerv alanlara bir an önce sağlam konutlar yapacağız. Etraftaki ilçelerde en riskli yapıları oraya taşıyacağız. Anadolu yakasında 150 bin konutluk, Avrupa yakasında da 200 bin konutluk yer tespit ettik. İstanbul'da rezerv alanlarda 350 bin konut yapacağız. Belediye Başkanlarının birinci işleri kentsel dönüşüm olmalı" ifadelerini kullandı. 

"1,5 MİLYON RİSKLİ BİNA"

İstanbul depremiyle ilgili olarak Bakan Özhaseki,"En büyük korkumu söyleyeyim. İlk bakanlık yaptığım dönemde durmadan İstanbul depremine kafayı takmıştım. Arkadaşlarımız 'İkide bir İstanbul depremi deyip durmasın' demişti. Gerçekten deprem olacaksa 7'nin üzerinde şiddetli bir deprem. İstanbul'da 1,5 milyon riskli, 600 bini ilk etapta yıkılacak gibi gözüküyor. 900 bini belki idare edebilir. Bunun manası şu; şunu diyemezsiniz; 600 bin de gitsin diyemezsiniz. Her sokakta 2 bina yıkıldığında bütün sokaklar trafiğe kapanır. 600 bin bina yıkılınca altyapı ölür, doğalgaz kesilir. Trafik olduğu gibi durur. Suyu kesmek zorundasınız, elektriği keserseniz, kanalizasyon akmaz. Kocaman hapishane olur. Binbir türlü salgın hastalıkla karşılaşırsanız. Bizim bir an önce yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. 

"EKREM BEY GELDİ, PRENSİPTE ANLAŞTIK"

CHP Birçok İlde Adaylarını Açıkladı: CHP Birçok İlde Adaylarını Açıkladı:

Bakan Özhaseki, hazırladığı projeleri dile getirerek, "Birkaç proje hazırladım, önümüzdeki dönemde Meclis'te paylaşacağım. İstanbul'a gidip paydaşlarla paylaşacağım. Bu İstanbul'u depreme hazırlama projesi. Deprem sağ partili, sol partili dinlemiyor. Siyaset buralara girmemesi lazım. Ekrem Bey geldi, onunla da prensipte anlaştık. Sonra bunu topluma anlatacağız. İstanbul'da 150 bin Anadolu, 200 konut civarında İstanbul yakasında hazırladığımız rezerv alan var. Bir an önce konut üretimine başlayacağız" diye konuştu.