Bakan Tunç: “Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır”

Mali müşavirler 81 ilde eş zamanlı olarak taleplerini dile getirdi Mali müşavirler 81 ilde eş zamanlı olarak taleplerini dile getirdi

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olup olmadığını ve infaz koruma memurlarını özlük haklarında iyileştirme olup olmayacağını sordu. 

Genel Kurul’da CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Adalet Bakanlığı Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasından sonra 15 milletvekili elektronik cihazla aldığı 1 dakikalık  söz hakkını kullanırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a”   Adalet Bakanına soruyorum: Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcı mıdır, değil midir?

    İkinci sorum: İnfaz koruma memurları ve Adalet Bakanlığı çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?” dedi. Gürer sorusunu yanıt veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Öncelikle, Sayın Ömer Fethi Gürer “Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcı mıdır?” diye sordu. Anayasa’mızın 153’üncü maddesi: “Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır.” Anayasa’mızın 154’üncü maddesi: “Yargıtay kararları bağlayıcıdır.” Sayın Gürer, tüm mahkeme kararları bağlayıcıdır.” Dedi.

Bakan Yılmaz Tunç, infaz koruma memurlarının ve Adalet Bakanlığı çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik sorusunu ise yazılı olarak yanıtlayacağını ifade etti. 

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ