Emekçilerin Enflasyona Karşı Korunması Şart Emekçilerin Enflasyona Karşı Korunması Şart

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesinde pazar günü yapılan seçimleri önde tamamlayan CHP Belediye Başkan adayı Deniz Yağan, ilçe seçim kurulunun seçimi iptal etmesinin ardından çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. “Yolsuzluk dosyalarını yok etmek için zaman kazanmaya çalışıyorlar” diye konuşan CHP’li Yağan, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un gelip Adliye’yi bastığını, Devletin Hakim’ine vurup ve  İlçe Seçim Kurulundaki herkese küfürler savurduğunu iddia etti.

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesinde tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlçe seçim kurulunun seçimi iptal etmesinin ardından gözler İl seçim kuruluna çevrildi. CHP konuyu İl seçim kuruluna taşıyor. 

Pazar günü yapılan seçimi CHP'nin adayı Deniz Yağan, mevcut Başkan ve aynı zamanda Cumhur İttifakı adayı Memduh Uzunluoğlu'nun önünde tamamlayarak, kazanmıştı. Ancak MHP cephesi seçime hile karıştırıldığı, FETÖ kumpası olduğu iddiasına bulundu.

DENİZ YAĞAN HALK TV’YE KONUŞTU

Yaşananlara tepki gösteren CHP Belediye Başkan adayı Deniz Yağan, Halk TV de katıldığı “Sözüm var” programında şok iddialar ortayaattı.

“BAKİ ERSOY ADLİYEYİ BASTI, KÜFÜRLER SAVURUPHAKİME VURDU”

Seçim gecesi MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Pınarbaşı Adliyesi’ni bastığını anlatan Yağan, “Biz sandıkları teslim ederken MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, gelip Adliye’yi bastı, burada bulunan devletin Hakim’ine vurdu ve İlçe Seçim Kurulu’nda olan tüm arkadaşlara küfretti. Biz orada olaya engel olmaya çalıştık” şeklinde ifadeler kullandı.

“YOLSUZLUK DOSYALARINI YOK ETMEK İÇİN ZAMAN KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP’li Yağan ayrıca, “İtiraz sürecimiz devam ediyor. Tek dertleri zaman kazanmak. Yolsuzluk dosyalarını yok etmek için zaman kazanmaya çalışıyorlar” dedi. 

“Oy çaldığını iddia ettikleri kişi kendi elemanları”

Daha sonra konuşan CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ise, “Pınarbaşı Alparslan Türkeş’in Baba Ocağı olması nedeniyle onlar için önemli bir bölge ve bunu hazmedemediler. Oy çaldığını iddia ettikleri kişi kendi elemanları. Böyle tutarsız gerekçelerle seçim iptal edilemez” dedi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ