Kayseri'nin Pınarbaşı, Tomarza, Develi, Yahyalı ilçelerinden Zamantı nehri Tomarza'da batı, Yahyalı'da ise kuzey-güney doğrultusunu alır Kayseri-Adana sınırını çizerek Mengez’e doğru akar. Zamantı nehri üzerinde ve yol güzergâhın da birçok hayvana ev sahipliği yapmaktadır.

Fakat Tomarza’da bazı vatandaşların Zamantı nehri üzerinde yanlış bir şeyler yapıldığına buradaki hayvanların telef olduğuna dair şikâyetler ediyorlar. Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, yetkililerin acilen harekete geçmesi istiyor.

KUŞLAR ÖRDEKLER BALIKLAR KATLİAMLA KARŞI KARŞIYA

31 Martta Yerel, 2028’de Genel İktidar Olacağız 31 Martta Yerel, 2028’de Genel İktidar Olacağız

Duruma tepki gösteren Tomarzalı köylüler; “Sadece 20 metrekare olan alanda büyük hasar var. Yetkililer bu duruma acilen müdahale etmeli. Balıklarımızın çoğu ölmüş ve karaya vurmuş vaziyette, bazıları yarı canlı suyun içerisine atıyoruz geri bize fırlıyor. Normalde içilebilir kadar temiz olan ırmağımızın suyu şuan simsiyah çamur halinde kuşlar, ördekler, balıklar katliamla karşı karşıya. Bu işin sorumlusu kimse yetkililerin bulup cezasını vermesi gerekiyor. Nehrin kenarında ölmek üzere olan balıkları alıp ortaya doğru atıyoruz suyun içerisinde ne olduğu belli değil, tekrar sıçrayarak çıkmaya çalışıyor bu da bizi üzüyor. Yetkililerden ricamız bu katliamı kim yaptıysa bulunması ve en ağır ceza verilmeli” dedi.