Akkışla’da 2’nci Sınıf Öğrencisi Koltuğu Devraldı Akkışla’da 2’nci Sınıf Öğrencisi Koltuğu Devraldı

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Kayseradar ve Radyoradar ortak yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk oldu. Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını cevaplayan Altun, Kayseri’ye en yakın ilçelerden birisi olan Bünyan’a hak ettiği değeri nasıl verebilecekleri kaygısı taşıdıklarını söyledi. Altun, “Bünyan’ın temel sorunları olan ihtiyaçlarını tamamladığımızı düşündükten sonra artık Bünyan’ı ilgi odağı yapacak, cazibe merkezi yapacak, ne yapabilirizin üzerinde çalıştık. Önce Allah'ın yardımıyla sonra büyüklerimizin yardımıyla cam terası yaptık. Bugün açılmamış olan cam terasa günlük bin kişi geliyor. Bu bence büyük bir değişim oldu. Araya deprem girdi açılış ertelemek zorunda kaldık ama şimdi yakın zamanda baharla birlikte, o güzel renklerle birlikte, insanlara bayramdan sonra yeni bir mekan açmanın, yeni bir görsel şölen sunmanın heyecanı içerisindeyiz. Onunla da kalmayacak bunun devamı da var. Yüzme havuzumuz var, insanların merakla beklediği benim son noktamdı. Şöyle son nokta yapabildiklerimizi yaptık, söz verdiklerimizin tamamını yaptık üzerine de koyduk. Şimdi de bu da bir imza niteliğinde oldu. Bunlar bizden sonra da gelen arkadaşlarımızın da insanlara sunacağı bölümler ama güzel olan şu bunu görebilmek eksiği tamamlayabilmek ve Bünyan’ı Kayseri'nin bir merkez mahallesi konumuna getirebilmek. Ben de bunu başardığımıza inanıyorum. Bu yıl Bünyan daha da güzel olacak” şeklinde konuştu.

‘BU İKİ DEPREMDE 10 TANE HASARLI BİNAMIZ VAR’

6 Şubat depreminden sonra Bünyan halkının adeta yardım olup deprem bölgesine yağdığını dile getiren Altun, “6 Şubat deprem sabahı biz Bünyan’da 2’nci depreme kadar binalarımızın tüm taramasını gerçekleştirdik. Bir yıl önce Bünyan’da Sarıoğlan depremi olmuştu o gün belki 60'a yakın binamız hasar görmüştü ama bu iki depremde de 10 tane hasarlı binamız var. Bunun da sadece 3 tanesi merkezde. Bunların içerisinde kamu binası yok, bu yönden rahatız. Bu 10 ağır hasarlı binanın bir kısmı minare bir kısmı cami, Kur'an kursu gibi binalar. Bunların yıkımını gerçekleştirdik, şu anda endişelenecek hiçbir durum yok. Depremin sabahında kaymakamımız ile birlikte yardım kampanyası başlattık. Bünyan’ın merkezindeki bir okulumuzda 2’nci depremden 2 saat sonra biz bir TIR doldurmuştuk sonra 2’nci depremden sonra akşama kadar 2 TIR daha doldurduk, ertesi gün Bünyan halkı inanılmaz derecede yardım oldu yağdı. Biz Bünyan halkını tanıyoruz, kimlerin durumu müsait kimlerin durumu müsait değil biliyoruz. Ücra köşedeki aileyi bile tanıyan biri olarak hayatında hiç muz almamış bir insanın bana muz getirip ‘başkanım bunu oraya gönder’ dediğine şahit olduk. Bugün itibariyle de yaklaşık 800 depremzedeyi misafir ediyoruz. İlçeler arasında en çok depremzedenin de biz de olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YENİDEN ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM’

Önümüzdeki dönem belediye başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olmayı düşünmediğini söyleyen Özkan Altun, “4 yıl ilçeme hizmet ettim, hiç pişman değilim, çok mutluyum. Hem tecrübe kazandım, insanları zaten severdim daha çok sevmeye başladım. Şimdi önümüzde bir genel seçim var, ama bu genel seçim bizim için çok çok önemli. Bizim için AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur farkı ile birlikte bu seçimde tekrar iktidarda görmemiz lazım. Ancak ondan sonra 31 Mart’ı değerlendirebilirim ama bugün için bana sorarsanız devam etmeyi düşünmüyorum. Bu değişir mi burada da bir boşluk bırakıyorum. Bu işler nasip işi, kısmet işi ama ben şunu diyorum Allah korusun 14 Mayıs'ta eğer Cumhurbaşkanımız iktidarda olmazsa belediye başkanlığı yapmamız bizim için bir anlam teşkil etmez. O zaten başlı başına bir yakın olur ama öyle bir şeyi seçenek olarak dahi düşünmüyoruz, dua ediyoruz, çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da bu yönde 14 Mayıs'ta gereken cevabı verecek ve bu ülkenin bu kadar yapılmış yatırımın, kazancın, değerin heba olmaması için tekrar Cumhurbaşkanımızı göreve getirecekler. Ama ondan sonrasına 14 Mayıs’tan sonra konuşmak daha uygun. Biz başımızı yastığa koyduğumuzda yarın Bünyan için neler yapabiliriz hesabıyla yatıyoruz öyle de olmak zorunda. Hem Allah katında hem de halk nezdinde çok ağır bir sorumluluk. Ben 4 yıldır belki hiç rahat uyku uyumadım ama şu var hiç kimseyi de kırmadım yine de kırmayacağım. Ben son dakikaya kadar halkıma hizmet edeceğim. Bizden daha iyisini yapacak kişiler de gelecek buraya ve ben siyasetin de en fazla 2 dönem olması taraftarıyım. 3'üncü dönemin çok ağır olduğu düşüncesindeyim” diye konuştu.

‘BU YAZ KAYSERİ BÜNYAN’I KONUŞACAK’

Bu yılki hedeflerinin Bünyan’da bulunan 5 beldeye doğalgaz altyapısı için çalışmaları yapmak olduğunu ifade eden Altun şöyle konuştu: “Bünyan’da yüzde 90 oranında altyapı işimiz bitti. Süksün ve Güllüce’de merkezden sonra doğalgaz çalışması yapıldı. Bu yılki tüm hedefim diğer 5 beldemizin doğalgaz altyapısı için çalışmalarımızı sürdürmek. Bu belki 2024 olur 2025, 2026 olur ama bunu ne kadar öne çekebiliriz onun hazırlığı içerisindeyiz. Bu arada doğalgaz giren 2 mahallemiz var. Buraların üstyapısı hepsi var. Aslında oraların üstü gayet iyiydi ama doğalgaz girince tekrar başlayacağız. Bayramdan sonra müthiş bir planlama yaptık. Bu yıl en önemli şey inşallah yaz dönemine yetiştirmeye çalıştığımız Spor Bakanlığının 16 milyon bütçeli yüzme havuzu ihalesi bitti, kazma vuruldu hatta alt takımları geldi. Kız öğrenci yurdunun karşısına başlıyor. Yüzme havuzunu eğer yaz döneminin sonuna yetiştirirsek yaz-kış kullanılabilecek. Sosyal çalışmalarımız da çok fazla, en güzeli de cam teras. Orada öyle bir hizmet vereceğiz inşallah bu yaz Kayseri Bünyan’ı konuşacak. İnsanlar sadece camın üzerinde şehri seyretmeyecek, Bünyan Cam Teras hem şehre bakıyor hem doğaya bakıyor. Terasın gece görüşü muhteşem, gece ayrı bir güzel görünüyor. Kar yağınca ayrı bir güzel görünüyor, sonbahar rengi, bahar rengi, ilkbahar rengi, hepsi apayrı oluyor. Bunların hepsini yaşatacağız.”