Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu ilçesi Örenşehir Mahallesi’nde devam eden ve İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşılan arkeolojik kazı çalışmalarında yeni çıkan odaları ve mozaik yapıları yerinde inceledi. İncesu ilçesi, Örenşehir Mahallesi, Köy İçi mevkiinde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kayseri Müze Müdürlüğü’nün denetiminde arkeolojik kazılar hummalı bir şekilde sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu ilçesi, Örenşehir Mahallesi bölgesindeki arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç’a, gezi sırasında İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve daire başkanları eşlik etti. Büyükkılıç, arkeologlardan ve Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun’ndan yapılan kazı çalışmalarında gelinen son durum ve mozaikler hakkında bilgiler aldı. Dursun, yakın zamanda gerçekleştirilen kazılarda yeni mozaiklerin çıktığını anlatarak, “Çalışmalar devam ediyor, sizin büyük destekleriniz burada bizim için önemli, arkadaşlarımız güzel de işler çıkarıyor” dedi.

Burada açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kamu, kurum ve kuruluşlarla yerel yönetimlerin sadece sağlık, eğitim gibi alanlarda değil, her alanda iş birliğini önemsediğini, uyum kültürünün şehrimize bir zenginlik kattığını görmekteyiz. Bunun en güzel örneklerinden birini de burada Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, İncesu Belediyemize el ele vermek suretiyle gerçekleştiriyor” dedi.

“TÜRKİYE’DE GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR YER EDİNECEK”

Kayseri Devlet Tiyatrosu, Kendi Kadrosuyla Seyircisiyle Buluşuyor Kayseri Devlet Tiyatrosu, Kendi Kadrosuyla Seyircisiyle Buluşuyor

Çıkan mozaiklerin Türkiye’de önemli bir yer edineceğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Örenşehir diye bilinen İncesu ilçemiz sınırları içerisindeki bölgede M.S. 250-300 yıl gibi değişik yıllar konuşuluyor ama sonuç itibariyle Bizans dönemine ait bir sivil mimari örneğinden söz ediyoruz. Burada çıkan mozaiklerin Türkiye’de gerçekten önemli yer edineceğini, herkes tarafından hayranlıkla izleneceğine inanıyoruz, kazı çalışmalarımız devam ediyor, 3 yıldır bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, zenginlikler şehri Kayseri’ye bir zenginlik daha katıldığına vurgu yaparak, “Sonuç itibariyle yüzümüz gülüyor, burayı ören yeri ilan ettirip, daha sonraki süreçte vatandaşlarımızın da ziyaretine açacak şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Emeği geçen ekibimize teşekkür ediyorum. Şehrimize, İncesu’muza hayırlı uğurlu olsun. Zenginlikler şehri Kayseri’mize bu alanda da bir zenginlik katılmış oldu” ifadelerini kullandı.

“YENİ ALANLARIN, YENİ ODALARIN VE YENİ MOZAİKLERİN ÇIKTIĞINI GÖRÜYORUZ”

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun da, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük destekleriyle çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Örenşehir mozaikli yapı kalıntısındayız. Burada 3 yıl önce başladığımız Müze Müdürlüğümüz başkanlığında, Büyükşehir Belediyemizin de büyük destekleriyle yaptığımız çalışmalarda büyük aşamalara geldik. Kazılarda yaklaşık 4 bin metrekare alan açığa

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ