2018 yılında Nasrullahzade Vakfı ile yapılan daire karşılığı anlaşma ile BEKAŞ İnşaat Altınoluk Mahallesi’nde Beşyüzler projesine start verdi. 186’sı arsa sahibi olan Nasrullahzade Vakfı’na olmak üzere toplam 510 daireden oluşan projede,inşaatların temeli atıldıktan sonra, topraktan daire satışına başlandı.

MAĞDURLAR ŞANTİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Bekaş İnşaata kalan 324 dairenin ise, müşteriler ve inşaat şirketi ile yapılan sözleşmeler aracılığıyla satışı yapıldı. Söz konusu satış sözleşmelerinin noter huzurunda yapılmadığı için mağdur olduklarını iddia eden vatandaşlar, BEKAŞ İnşaat’ın Satış Ofisi önünde toplanarak eylem yaptı.

“HEPİMİZ DOLANDIRILDIK”

Burada bir açıklama yapan S.K isimli mağdur,“Hepimiz dolandırıldık. Şantiye şefleri ve patronlar buraya gelmiyor. Telefon açıyoruz ama telefonlarımıza çıkmıyorlar. Bizden fazladan para istiyorlar! . Biz Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. İnşallah siyasiler ve medya mensupları bu olaya sessiz kalmaz” dedi.

“DAİRENİN PARASINI ÖDEYENLERDEN ÇILGIN PARALAR İSTENİYOR”

Daha sonra konuşan Bekir Karaoğlan isimli bir başka mağdur ise, “Herkes savcılığa gelsin ve şikayetinde bulunsun! Bizde bunlara karşı önlemimizi alalım. Yoksa beklemeyle bu iş olacak değil. Dairenin parasını ödeyenlerden çılgın paralar isteniyor! Sana 2018 yılında sattığı daireyi maliyetlerin arttığını sebep göstererek, herkes bağlantısını yapmış. Adamın kabahati nedir? Adamla sözleşme yapmışsın. 300 Bin TL’ye daire sattıysan 100 bin TL ödemiş adam, 50 bin TL taksit ödemiş. Gerisi kalanı anahtar teslimi demişsin. Sözleşmenin şartlarını sen koymuşsun. Karşı taraf buna riayet etmiş. Sen buna istinaden daireye 900 Bin TL 1 milyon TL para istiyorsun. Caydırmaya çalışıyorsun” şeklinde ifadeler kullandı.

“EVİMİ “SAHİBİNDEN.COM”A KOYUP SATIYORLARDI”

Bir diğer BEKAŞ mağduru Bayram Binici ise şöyle konuştu: “Benim daireme de fazla para isteniyor. Anahtarımı almama rağmen evimin göbeğini değiştirmişler. Tekrardan bende fazla para istendi ve anahtarlarım değiştirilmiş. Evimi de sahibinden.com adresine koyup satıyorlardı ama daha sonra tekrardan kaldırdılar. Savcılığı da suç duyurusunda bulundum.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

BEKAŞ mağdurları, önceki günde Kayseri Adliyesi önünde bir araya geldiler ve hazırladıkları şikayet dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ettiler.

BEKAŞ’IN TÜZEL KİŞİLİĞİ ÜZERİNDEKİ MAL VARLIKLARI BOŞALTILMIŞ

Yaşanan bu sorunlar nedeniyle BEKAŞ İnşaat Şirketi’nin Tüzel kişiliği üzerinde bulunan tüm varlıklarının, bir süre önce başka şirketler üzerine veya üçüncü şahıslarakaydırılıp mal kaçırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

“DERTLERİNİ MERAL AKŞENER’E ANLATACAKLAR”

Söz konusu mağdurların yaşanan sıkıntıları, 23-24 Mart 2022 Çarşamba günü Kayseri’ye gelecek olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de aktarmayı planladıkları öğrenildi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi