Olay, 24 Aralık 2021 tarihinde Melikgazi ilçesine bağlı İldem Fatih Mahallesi, Vatan 1 Sokak'ta meydana gelmişti. İddiaya göre, işe gitmek için evden çıkan Fatma Ç., boşanma aşamasındaki eşi Ahmet Ç. ile sokakta karşılaştı. Ahmet Ç., kendisini aldattığını öne sürdüğü Fatma Ç.'yi 18 bıçak darbesiyle yaraladı. Fatma Ç., hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan Ahmet Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ahmet Ç. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Ç. ile müşteki Fatma Ç. ve sanık avukatı katıldı. Savcı, sanık hakkında ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ceza almasını talep etti.

MÜŞTEKİ FATMA Ç: “SENİ ÖLDÜRMEYE GELDİM” DEDİ

Boşanma aşamasındaki kocasının saldırısına uğrayan mağdur Fatma Ç., “Montunu çıkardı, ‘Seni öldürmeye geldim’ dedi. Bıçaklamaya başladı. Etraftaki insanlar müdahale etmek istedi, onlara da bıçak savurdu. Bana iftira atıyor, şikayetim devam ediyor” ifadesinde bulundu.

SANIK AHMET Ç.: ÖLDÜRME KASTIM YOKTU

Evlilik vaadiyle dolandırıldığını iddia eden tutuklu sanık Ahmet Ç. de, “Fatma ile evlenmek için anne ve babamdan kalan tarlayı sattım. Benden başka konuştuğu insanlar var. HTS kaydıma bakılsın. Eğer biri bile doğru ise en ağır cezaya razıyım. Evlilik vaadiyle dolandırıldım. O yaralar boğuşma sırasında bıçağın ucunun çizmesiyle oluştu. Öldürme kastım yoktu. Pişmanım, keşke böyle olmasaydı. İnsanlar namusu için yaşar” ifadelerini kullandı.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanık Ahmet Ç. hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçunun teşebbüste kalması nedeniyle 13 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti.

Editör: Haber Merkezi