Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 depremde 10 il büyük hasar aldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası Türkiye yasa boğuldu. Deprem bölgelerine ülkemizden ve dünyadan birçok ekip yardım çalışmalarına katıldı. Enkaz kaldırma çalışmaları hızla devam ederken Kayseri’de de birçok kurum, kuruluş ve vatandaş depremzedeler için seferber oldu. Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Buğdaylı Mahallesi halkı da mahalleye gelen 550 depremzedeye kapılarını açtı.

Yardım gönderenlere teşekkür eden Buğdaylı Muhtarı Feridun Akpınar, “Bizim burada 550’ye yakın Maraş’tan gelen misafirlerimiz var. Onlara yardımcı oluyorlar. İşleri güçleri rast gelsin. Çok teşekkür ediyorum. Buradaki vatandaşlar, Maraşlı akrabalarını 25 - 30 kişi derken hepsi evine aldı. Kucak açtılar. Harika insanlar. İşleri rast gelsin” şeklinde konuştu.

‘BU ÜLKE YALNIZ DEĞİL’

Kahramanmaraş Göksun’dan Kayseri’ye gelen depremzede Meksel Kurt ise, “Depremzede olarak Kayseri Buğdaylı’da arkadaşlarımın ve muhtarın yanındayım. Bize çok iyi bakıyorlar, ilgileniyorlar. Kayseri halkından Allah razı olsun. Çok büyük şiddetli bir deprem yaşadık. Evim uçtu, yıkıldı. Şuan burada komşuların yanında kalıyoruz. Yakacak, yiyecek ve giyecek veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Buğdaylı mahalle sakini İcabi Yeşilyurt da, “Buğdaylı mahallesinin yüzde 30’u Maraşlı, onların akrabaları geldi. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Allah hayır sahiplerinden de razı olsun, gerek çocuk bezi gerek iaşe gerek temizlik ürünlerinde çok yardımcı oldular. Bu ülke yalnız değil, herkesin sığınacak yeri var. Şu anda eksiğimiz yok fakat diyorlar ki 60 hane kadar gelecekler var. Onlar için de muhtarımızla bir hazırlık yapıyoruz. Bir şey ayırdık gelen yardımları oraya alıp boşa gitmemesi için yeni gelenlere göre yardım yapacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi