30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı'nı kahramanlıkla taçlandıran Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, rektörler ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
,
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan törende Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk anıtına çelenk sunumunda bulundu. 
Şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ve çelenk sunumunun devamında Valilik makamında tebrikat kabul töreni yapıldı.

Daha sonra meydanda araç üzerinde Vali Çiçek, Garnizon Komutanı Taşan ile birlikte halkı selamlayan Başkan Büyükkılıç, kutlamalar kapsamında halk oyunları gösterilerini ilgiyle izledi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve öğrencilerin şiir okumasının ardından kortej geçişi yapıldı.

Kortej geçişinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, ecdadımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kayseri’mizin taş mektep diye bilinen Kayseri Lisesi’nin 1922 yılında Sakar Meydan Muharebesi’nde şehit olan yavrularımızın, o sene mezun veremeyen lisemizin evlatlarının şehadeti ile biz de bugün buralardayız” dedi.


Milli mücadelede Kayseri’nin yerinin farklı olduğunu belirten Büyükkılıç, “Cumhuriyetimize, bayrağımıza, devletimize, milletimize, inancımıza sahip çıkmanın çok önemli olduğunu gençlerimize tavsiye ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, halkımıza saygılar sunuyorum” diye konuştu.


Vali Çiçek ise, büyük bir gurur ve onurla 30 Ağustos Zaferi’nin hep birlikte kutlandığını ifade ederken, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de büyük bir coşku içerisinde bu günleri kutlamanın önemine işaret etti.

30 Ağustos Zaferi’nin Türk tarihinin en büyük zaferlerinden birisi olduğunu belirten Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Haldun Taşan ise, 30 Ağustos’un Türk milletinin Anadolu’yu vatan yaptığını bir kez daha ispat eden büyük bir zafer olduğunu anlattı.

Tören sonunda Başkan Büyükkılıç’a vatandaşların ve gençlerin ilgisi yoğun olurken, Büyükkılıç, Kayserililerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi