Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin daha güçlü altyapıya kavuşması için Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük altyapı kuruluşu olan Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nün arıtma tesisleri, Güneş Enerji Santralleri (GES), içme suyu, kanalizasyon, içme suyu sondaj kuyuları ve su depoları inşası gibi önemli projelerle çıtayı her geçen gün yükselttiğini belirtti.

23 Nisan'da çocuklar trafik polisi oldu 23 Nisan'da çocuklar trafik polisi oldu

“YATIRIM VE PROJELER DEVAM EDECEK”

Yeni projelerle vatandaşların yaşam kalitelerini iyileştirmeye devam edeceklerini aktaran Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Kentimizin tamamında vatandaşlarımıza uzun yıllar kesintisiz, kaliteli, standartlara uygun içme suyu temin etmek temel önceliğimizdir. Maalesef dünya genelinde küresel ısınma ve artan su tüketimi nedeniyle tatlı su kaynaklarında azalma yaşanmakta. Durum böyle olunca da su iletiminden ve yönetiminden sorumlu kuruluşumuz olan KASKİ’miz ile yeni su kaynaklarına yönelerek suyu verimli kullanmak, hemşehrilerimizin sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ihtiyacını koruma altına almak amacıyla sondaj kuyuları açıyoruz. Bu kapsamda KASKİ’miz kent genelinde yeterli miktarda içme suyu iletimi için sürekli yeni kaynak arayışlarına yönelerek geride kalan 4,5 yılık süreçte merkez ve ilçelerde toplam maliyeti 53 milyon 534 bin TL olan 139 adet sondaj kuyusu açtı. Kayseri’mizin geleceğini birlikte inşa etmek adına yatırımlarımızı ve projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ