Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Develi’de 77 mahalle muhtarının katılımıyla değerlendirme ve istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Bayar Özsoy, daire başkanları ile muhtarlar katıldı.

Burada konuşan Büyükkılıç, mahallelerdeki sorunları çözerek muhtarların başını dik tuttuklarını ifade etti. Belediyenin borçlu olduğunu ve borcunu ödemediği yönündeki iddialara da cevap veren Büyükkılıç, “Sizler bizlere sorunları taşıyorsunuz, bizler de onu gidermek suretiyle sizlerin başını dik tutuyoruz, bizler de dua alıyoruz. Olayı böyle görüyoruz. Kaynaklarımız sizlerin kaynakları, milletin kaynakları. Bu imkânları israf etmeden, verimli şekilde, yerli yerince kullanan bir yönetim anlayışı olursa, kamu hakkını gözeterek, yetim hakkını gözeterek, kimsesizin kimsesi olma anlayışı içerisinde; ayrıştırmadan, ötekileştirmeden çalışırsa, nurun ala nur denir buna, Allah’ta razı olur, kullar da razı olur. O açıdan 77 mahalle muhtarımızın her biri başımızın tacı. Hiçbirini ötekinden ayrıştırmayız. Elbette birliği, beraberliği korumamız, zedelemememiz lazım. Bu anlayış içerisinde çok şükür Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2 buçuk yıldır kredi almadan kendi yağıyla kavrulan bir belediye, borcumuz yok” şeklinde konuştu.


‘İBADET AŞKI İLE ÇALIŞAN BİR ANLAYIŞA SAHİBİZ’

Kayseri’ye gece gündüz demeden ibadet aşkı ile çalıştıklarını söyleyen Büyükkılıç, “Allah’a şükürler olsun biz sizlerin başını dik tutmak için gece gündüz ibadet aşkı ile çalışan, bildiklerimiz ile amel eden, bilmediklerimizle Mevla’nın öğrettiği bir anlayışın sahibiyiz. Ömrümüz sizlere hizmetle geçti, Kayseri’mize hizmetle geçti. Elhamdülillah dualarımız bereketine hiçbir sıkıntımız yok. İşimizi keyifle, şevkle yapıyoruz. Yaptığımız işi zevkle yapıyor hem biz memnun oluyoruz hem sizlere memnun olmanızı sağlayarak böylece dua etmenizi sağlıyoruz. Ben hepinize tekrardan ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün burada yapılanları değil de daha çok yapılacakları da paylaşıp, hangi noktada olduğumuzu konuşmak için buradayız. Biliyorsunuz bunu geleneksel hale getirdik, periyodik olarak ilçe ilçe hepsini geziyoruz, ondan sonra da arkadaşlarımız burada birer birer cevap veriyor. Telekom’umuz da burada, Kayserigaz’ımız da burada, KASKİ’miz de burada, Kırsal Daire Başkanımız da burada, genel sekreter yardımcılarımız burada, yok yok, en önemlisi ben buradayım. Dualarınız bekliyoruz, Mevla’m bizleri sizlere layık kılsın” diye konuştu.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise ilçeye yaptığı hizmet ve desteklerden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederken, Develi Kaymakamı Mehmet Tunç da ilçede yapılan çalışmaları anlattı.

Büyükkılıç, toplantıda mahalle muhtarlarının talep ve önerilerini hem yazılı olarak not aldı hem de sözlü olarak tek tek dinledi.

Editör: Haber Merkezi