Kayseri’nin böylesine büyük bir fuarda büyük katılımıyla söz sahibi olmasının ve mührünün vurulmasının gurur verici olduğunu ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayserimizin mobilyanın başkenti olduğunu iddia etmiyoruz, bu bir realitedir. Bu açıdan fuarda en çok katılım ve söz sahibi olan Kayserimizin 200’e yakın katılımcısıyla, getirisiyle, her şeyden önce de protokolümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Protokolümüzle birlikte burada bulunarak şehrimize ve iş insanlarımıza sahip çıkıyoruz. Markalarımız yüz akımızdır, inşallah ki sektörde güzel bir pazar oluşturacaklardır” dedi.
Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 23-28 Ocak tarihinde İstanbul Fuar Merkezi ve TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 184 Kayseri firmasının da katılımıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde Kayseri milletvekilleri, belediye başkanları ve oda başkanlarından oluşan protokol de yer aldı.
‘KAYSERİ’NİN MÜHRÜNÜN VURULMASI GURUR VERİCİ’
Kayseri’nin böylesine büyük bir fuarda boy göstermesinin gurur verici olduğunu ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayserimizin mobilyanın başkenti olduğunu iddia etmiyoruz, bu bir realitedir. Bu açıdan fuarda en çok katılım ve söz sahibi olan Kayserimizin 200’e yakın katılımcısıyla, getirisiyle, her şeyden önce de protokolümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Protokolümüzle birlikte burada bulunarak şehrimize ve iş insanlarımıza sahip çıkıyoruz. Markalarımız yüz akımızdır, inşallah ki sektörde güzel bir pazar oluşturacaklardır” dedi ve bundan sonraki süreçlerde de Kayseri’nin iş insanlarını destek sağlamaya devam edeceklerini belirtti.


Sanayicilerin önünün açılması ve daha çok iş yapmalarının mutluluk verici olduğunu ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, sanayicilerin sağladığı istihdam ve ekonomik katkıdan ötürü haklarının ödenemeyeceğini vurgulayarak Kayserili iş insanlarına teşekkür etti.
Kayseri’nin sanayi ve ticaret şehri bin yıllık köklere, tarihe dayandığını vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; Kayseri’nin global mobilya pazarında yüzde 1’lik dilimi de elinde tuttuğuna da dikkat çekerek “Kayseri mobilyanın her noktasında A’dan Z’ye kadar faaliyet gösteriyor, bu durum aynı zamanda şehrin ekonomik anlamda çapını büyüttüğü, istihdamı artırdığı anlamına geliyor. Üretici kazansın ki o şehrin insanına istihdam da sağlansın. Yüzde 99’luk global pay halâ orada duruyor, pazardaki payımızı artırmayı hedeflemek ve bu düzeyde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kayseri’deki bütün lokomotif sektörlerin  senkronize bir şekilde çalıştığını söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, diğer sektörler de aktif bir şekilde çalışırken ayrıca mobilyacıların 200’e yakın katılımla fuarda boy göstermesinin Kayseri’nin başarı göstergesi olduğunu ifade ederek  bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
İMF gibi marka bir fuarda boy göstermenin büyük bir başarı olduğunu söyleyen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Sektörel açıdan buradaki varlığımız bundan sonraki ihracatımıza da yansıyacaktır. Üreten şehir Kayseri’yi yürekten kutluyorum” dedi.

23 Nisan Kutlamaları Sırasında Tören Alanını Şaşkına Çevirdi 23 Nisan Kutlamaları Sırasında Tören Alanını Şaşkına Çevirdi

Haber - Onur Türkaslan

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ