Kayseri’deki yerel yönetim faaliyetleri sürecinde toplumdaki herkesle ve her kesim ile bir araya gelmeye özen gösteren, bu kapsamda da buluşmalarını sürdüren Başkan Büyükkılıç, kentte faaliyet gösteren basın mensupları ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde buluşarak, baştan sona yaşanan süreci tüm detaylarıyla anlattı. Başkan Büyükkılıç’ın Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki gazetecilerle buluşmasında, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Serdar Öztürk, Ali Hasdal ve Mustafa Türkmen da eşlik etti.

BÜYÜKKILIÇ SÖZLERİNE 10 KASIM’A VE FİLİSTİN DRAMINA DEĞİNEREK BAŞLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisindeki Kayseri Mutfağı’ndaki buluşmada, “Bugün malumunuz 10 Kasım. Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e tabi ki minnetlerimizi bildirirken rahmetle de anıyoruz. Yol arkadaşlarını da aynı şekilde. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu arada Filistin’deki dramı maalesef dünya seyrediyor. İnsanlığın bittiği, insanlığın ayıbını yaşadığımız terörist devlet olmaktan öte terörist anlayışla hareket eden bir kesimin insanlığı katlettiğini gözlemliyoruz” diyerek başladığı konuşmasında, Filistin’de vefat edenlere de rahmet diledi.

“ŞEHRİMİZİ EN GÜZEL NOKTALARA TAŞIMA ADINA HEP BERABER ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, konuşmasında, “Her zaman hepimizin göğsünü gere gere sahipleneceği ve tabi ki bu anlayış içerisinde şehrimizi en güzel noktalara taşıma adına değerli Mehmet Özhaseki bakanımız, diğer bakanlarımız, milletvekillerimiz başta olmak üzere el ele, gönül gönle bu şehri daha iyi noktaya taşımak adına hep beraber çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özel bir parantez açan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler de bu yapılan çalışmaları elbette daha iyi tanınması, bilinmesi, iyi bir noktaya taşınması için de desteğinizi esirgemiyorsunuz. Teşekkür ediyorum. Bu arada bizler ile uyum içerisinde çalışan Sayın Valimize ve kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. Tüm 16 ilçe belediye başkanı kardeşime teşekkür ediyorum, bağrıma basıyorum. Siyasi partiler arasında hiçbir zaman ayrım gözetmeden hepsiyle iyi niyetle şehrimizin güvenli liman olması adına üzerimize düşeni yapma noktasında gayret gösterdiğimizi sizler de biliyorsunuz. Ancak bütün bunların yanında şehrimize her zaman muhabbetle bakan ve yaptığımız çalışmalarda bize desteklerini esirgemeyen ve yetkililere bu çalışmalarımızı yapma talimatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da özel bir parantez açıyor, özellikle teşekkür ediyor, minnet duyuyoruz. Bu arada Kayseri’mizin vefalı insanlarını, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında her zaman AK Parti’mize, Cumhur İttifakı’mıza göstermiş oldukları destekten dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Bahçeli’yi ve kıymetli ekibini de yine aynı şekilde teşekkür ederek yâd etmek istiyorum.”

“MİLLET BAHÇESİNDE ÖNEMLİ PROJELER, YÜZDE 70’LERE GELİP TAMAMLANMA AŞAMASINDA”

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni tohumun büyüyerek meyve verme sürecine benzeten Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin millet bahçesi içerisindeki önemli projelerinin yüzde 70’lere gelip tamamlanma aşamasında olduğunu dile getirerek, “Malumunuz, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi de bu projelerden bir tanesi. Benim iş başına geldiğim dönemde projeyi bizim ekibimiz çizdi ve talimatlar verildi. O dönemki bakanımıza, daha sonra Mehmet Özhaseki Bakanımıza, daha sonra Hulusi Paşamıza, kıymetli askeri erkânımıza her birine buranın hayata geçmesi bağlamında verdikleri destekten dolayı da teşekkür ediyorum. TOKİ ile iş birliği içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi burayı hayata geçirdi. Elbette TOKİ’nin yaptıklarının yanında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de yaptığı burada epeyce projesinin olduğunu, bunların içerisinde Mutfak Sanatları Merkezi, bunların içerisinde kütüphane, bunların içerisinde Mimar Sinan Kent Müzesi olmak üzere önemli projeler de yine yüzde 70’lere gelip tamamlanma aşamasında” diye konuştu.

“KAYSERİ’MİZİN LEZZETLERİNİ KAYSERİ’MİZİN GÜZEL İNSANLARINA SUNACAĞIZ”

Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hizmete açıldığını hatırlatarak, Kayseri’nin lezzetlerini KAYTUR şirketi aracılığı ile Kayserili vatandaşlara sunacaklarını söyledi. Büyükkılıç, “Yaklaşık 2 hafta önce burası Cumhuriyet’imizin 100’üncü yıl dönümüne denk gelen günlerde 3 gün süreyle Gastronomi Günleri adı altında etkinliklerle birlikte halkımızla buluştu. Gerçekten çok büyük kabul gördü, adeta doldu taştı. Daha sonraki süreçte de buralar doluyor taşıyor, çok şükür iyi bir noktaya doğru gidiyor. Yeme içme mekânlarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, onlar projelendirildi ve bir kısmı yapılıyor, bir kısmı da hayata geçirilmek için gayret gösteriliyor, bir sıkıntımız yok. Bulunduğumuz mekân Kayseri Mutfağı adı altında Kayseri’mizin lezzetlerini KAYTUR şirketimiz marifetiyle Kayseri’mizin güzel insanlarına hizmet sunumu bağlamında daha önceki hizmetlerimizde olduğu gibi sürdüreceğimizi de ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor Kayseri’de Sıcaklıklar Artıyor

RESMİ AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin resmi açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının planladığını kaydeden Büyükkılıç, şunları söyledi: “İnşallah resmi açılışını çok değerli Cumhurbaşkanımızın yapması yönünde talebimizin olduğunu, ayrıca bitmiş olan havaalanı terminal binasının da 24 Kasım diye bir gün verilmiş, dün Ulaştırma Bakanımızla beraberken paylaşıldı. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın programına uyarsa o döneme denk gelecek şekilde çalışmalar sürdürülüyor. Malum tramvay hatlarımızı da bitirdik, onlar da hizmete sunuldu. Alternatif yollarımızla, kentsel dönüşüm çalışmalarımızla şehrimizi mamur etmek, kütüphanelerimizle, müzelerimizle, sosyal içerikli çalışmalarımızla, Erciyes Kayak Merkezimizle, Yüksek İrtifa Kamp Merkezimizle Kayseri’miz gerçekten daha yaşanılabilir, çevre illerde dâhil bir cazibe merkezi olarak gönüllerde yer etmeye devam edecek.” Yerel basın mensupları ile buluşmasında Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında hizmete açılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni tur aracı ile gezdirerek millet bahçesini hem anlattı hem de tanıttı. Gezi sırasında yürüyüş yapan ve bisiklet süren vatandaşları selamlayan Başkan Büyükkılıç, gölet etrafındaki adada gazetecilerle çay içmeyi de ihmal etmedi.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ