Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesi'nde gerçekleştirilen ek protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, "Bugün imzalayacağımız sözleşmenin ‘Ek Protokol’ olduğunu belirtmek isterim. Bu ek protokolde, hükümetin belirlediği yüzde 40 kotasının en üst limitini sendika yöneticileriyle birlikte belirledik. Personellere destek olmak adına çeşitli yardımlarda bulunduk.

Kıyafet yardımının yanı sıra, yılbaşında sürpriz bir şekilde tüm personellere bin TL ödeme yaptık. Ayrıca, ek protokol ile yıllık 12 olan ikramiyeyi 36 yevmiyeye çıkardık. Günde 70 TL olan yemek parasını ise 200 TL’ye yükselttik, bu da yemek parasını 3 bin 400 TL'ye çıkardığımız anlamına geliyor. Ramazan Bayramı ikramiyesini 400 TL’den 2 bin TL’ye, Kurban Bayramı ikramiyesini de 600 TL’den 3 bin TL’ye çıkardık. Ayrıca, işçilerimizin bazı haklarını da iyileştirme yolunda adımlar attık. Bu ek protokolle birlikte işçilerimizin haklarını daha da güçlendirmiş olduk. İmzalanan bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kayseri'de Şiddetli Dolu Yağışı Kayseri'de Şiddetli Dolu Yağışı

DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise ek protokolü değerlendirerek, "Belirli dönemlerde toplu iş sözleşmelerimiz oluyor. Mezitli Belediyemiz ile bugüne kadar çok iyi toplu iş sözleşmeleri imzaladık. Çalışma süresini 45 saatten 40 saate indirdik. Türkiye genelinde çok iyi şartlara sahip bir toplu iş sözleşmesini Mezitli Belediyemiz ile imzaladık. Yeni bir ek protokol ile sözleşmemizi belediyemiz ile imzalama kararı aldık. Ek protokol ile haklarımızda iyileştirme yapmış olacağız. Ancak, hükümetin belirlediği yüzde 40'luk kota sınırlamasını aşamayacağımızı belirtmek önemlidir. Bu noktayı anlamak önemlidir. İmzaladığımız bu protokolün işçilere hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ